Радан Кънев посочва: "Елитът", включително при Реформаторите, си избра Бойко Борисов

27935
Радан Кънев посочва: "Елитът", включително при Реформаторите, си избра Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Защо Радан Кънев реши да подаде оставка като говорител на Реформаторския блок? Самият той хвърли повече яснота в профила си във Facebook, като обобщи ситуацията така - българският политически елит си назначи владетел (бел ред. - Бойко Борисов) и го сложи начело на трапезата. Ето и постът на Кънев без никаква редакция:

"Приятели и съмишленици, извинявам се, ако съм ви изненадал неприятно. Но някой трябваше да хвърли камък - не камък по РБ, а в блатото на българската политика.

Борисов се надява Реформаторският блок да е партньор на ГЕРБ

Толкова съм свикнал някой да оправдава неуспеха си с мен, че дори не ми се коментира казаното от г-н Кънев, защото истински се надява...

Вече месец целият български политически елит си е назначил, без да пита избирателите, владетел. И му е отредил шефското място на трапезата. Никой не се бори за доверието на българите, никой не се бори дори за власт. Борим се за доверието на Борисов и за подхвърлен от него къшей власт. Като ловни кучета около трапезата на господаря.

Нищо лично за Борисов - това го урежда. Прав е. Унижението обаче е за политическите лидери, които приемат това. Унижението за българските граждани, на които им съобщават #Кой ще ги управлява СЛЕД изборите. Аз, като избирател, на такива избори не бих участвал...

Това е ход за единството на Блока, за истинско единство. За това РБ да бъде извън тази срамна договорка. Вярвам, че всички партии и лидери в Блока разбират тази отговорност.

А че било ход на слабост... аз съм дребен човек, който от пет години все не намира време за спорт. Сигурно ме избива на конфликти с гоуемите, комплексарска работа."

Радан Кънев подаде оставка като говорител на Реформаторския блок

Радан Кънев депозира оставката си като говорител на Реформаторския блок, съобщиха от коалицията пред БГНЕС. Той се оттегля от този пос...

Досега Радан Кънев официално не посочи кой в Реформаторския блок работи за сближаване с ГЕРБ и Бойко Борисов. Източници на Actualno.com намекнаха, че разделението идва заради борба за постове - знаете кой се бори, ни казаха те, като не пожелаха дори да цитираме имената им. Утре, 5 август, ще има повече яснота около Блока, казват източниците ни.

В самата страница на Кънев във Facebook е пълно с коментари, които изразяват одобрение от постъпката му. Публична тайна е, че много симпатизанти на Реформаторите не приемат присъствието на Меглена Кунева и Корман Исмаилов в Блока. На евроизборите Кунева не беше избрана за евродепутат, защото с преференция избирателите посочиха втория в листата Светослав Малинов като свой фаворит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика