Радан Кънев се включи в помирението с Цацаров: Никой не иска да го сменя

5820
Радан Кънев се включи в помирението с Цацаров: Никой не иска да го сменя
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев напълно подкрепи „заравянето на томахавките и хващането на писалките” от страна на правосъдния министър Христо Иванов и главния прокурор Сотир Цацаров, съобщават от пресофиса на Реформаторския блок (РБ).

Кънев не пропусна да каже и, че проектът за конституционна реформа заради разделянето на ВСС е съгласуван и с Цацаров, и с председателя на ВАС Георги Колев. Мога да уверя, че никой не иска да сменя главния прокурор, каза още лидерът на ДСБ. Той добави, че „ако някой мисли лошото на главния прокурор, това са едни самоопределени медии, които настройват него срещу политици от управляващото мнозинство и обратното”. Кънев дори определи като „сюблимни глупости” приказките, че щял да става главен прокурор или че Христо Иванов се цели в поста.

Христо Иванов: За съдебната реформа топката е в парламента

Разделянето на Висшия съдебен съвет (ВСС) е записано в Стратегията за реформи в съдебната система, приета от парламента, и всяко отстъп...

„Търсят се клинове между политическите сили точно, когато седнахме на масата на преговорите, бият се клинове между главния прокурор и правителството точно, когато се вижда че реформата тръгва. Главният прокурор никога не се е заявявал като противник на тази реформа, а в момента се създават инсинуации, че щял да го сменя него и по някакъв начин може да е политическо решение, а българската Конституция не познава такова политическо решение. Съжалявам, но дори някой да иска няма как да го направи, аз не познавам човек, който да иска”, обясни тъмносиният политик. Той дори определи за типичен пример за медийна атака новата статия на Калоян Стоев в „Труд”. Припомняме, че Стоев, който се оказа Петьо Блъсков, пусна статия за обществена поръчка за климатици и поддържката им от правосъдното министерство, която била съмнителна.

"В България доста долнопробни медийни среди има всички белези да са пряко свързани със също толкова долнопробни среди в съдебната система и това са проблеми, които лека полека по пътя на реформите ще решим", заключи Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика