Радан Кънев заподозря, че готвят Бокова за президент

2564
Радан Кънев заподозря, че готвят Бокова за президент
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заподозря, че българският кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова се готви за президентския пост у нас.

"Силно разтревожен съм, че екипът на г-жа Бокова води към тежък провал българската кандидатура за генерален секретар на ООН", написа в социалната мрежа Facebook той относно снощното изслушване на Ирина Бокова за високия пост в ООН.

За първи път: Кандидатите за генерален секретар на ООН ще минават изслушване

За пръв път в историята на ООН претендентите за поста генерален секретар на световната организация ще бъдат изслушани от Общото събра...

Според "синия" лидер Бокова разчита преди всичко на силната подкрепа на страните от Централна и Източна Европа. "Отказът ѝ да осъди ясно комунистическия режим (замазан зад глупостите за "поколението, което се бори за демокрация") и мълчанието за анексията на Крим правят тази подкрепа невъзможна", категоричен е Кънев.

По думите му в Източна Европа раната от тоталитарното политическо насилие не е заздравяла, а а споменът от скорошните войни и окупации прави темата за неприкосновеност на националните граници болезнено актуална.

"Кандидат, който мълчи по тези въпроси, няма грам шансове. Екипът на Бокова я проваля там, където трябва да спечели ядрото на подкрепата си", допълва реформаторът.

"Въпросът е дали го правят от некадърност, или провалът е умишлен, защото целта не е United Nations, New York, NY 10017, a "Княз Дондуков-Корсаков" №2, София, 1000"

Реформаторите разделени и за Закона за МВР

Реформаторският блок за пореден път не може да излезе с единна позиция по важен за страната въпрос. Този път "ябълката на раздора" за р...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика