Рашидов тропна с крак: Няма азбест в НГДЕК

18517
Рашидов тропна с крак: Няма азбест в НГДЕК

Министърът на културата Вежди Рашидов предостави публично данните от анализа за азбест в ремонтираната сграда на Националната гимназия за древни езици и култури.

На сайта на ведомството е публикувано съобщение, че анализът на проби от въздуха в Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул. "Баба" № 16 в кв. "Модерно предградие" показва, че в помещенията няма остатъци от азбестоциментови материали и азбестови влакна.

ВАС даде ход на делото срещу бившия културен министър Петър Стоянович

На 10 ноември ВАС даде ход на делото, образувано от родители на ученици от НГДЕК „Константин Кирил Философ” срещу заповед н...

В него се казва, че в ремонтираната с европейско финансиране училищна сграда няма каквито и да е следи от азбест.

Протокол от Анализ на прахови проби от въздуха в помещения на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" в София на ул."Баба" № 16 в "Модерно предградие".

Освен това МК уточнява, че в момента преподавателският колектив и ръководството на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" (НГДЕК) подготвят предстоящото поетапно възобновяване на учебния процес в реновираната с европейски средства сграда на училището на ул. "Баба" № 16.

Припомняме, че драмата "азбест" в НГДЕК се разигра миналата година след като тогавашният министър Петър Стоянович издаде заповед за връщане на гимназията в ремонтираната сграда. Тогава Ирина Репуц изчопли една от стените в училището и предостави документ с бъдеща дата, който показваше наличието на опасното вещество в училището.

Сградата на НГДЕК в 13 ОУ може да рухне при земетръс, пробите за азбеста са безопасни

Сградата на 13 ОУ в София, където от тази година учат децата от Класическата гимназия, не отговаря на изискванията за безопасност в слу...

Стоянович се подаде на провокацията и така преместването на училището се забави с близо година. Сегашното ръководство на МК обаче, явно е твърдо решено да не се подава на провокации и да изпълни условията по проекта, благодарение, на който бе ремонтирана сградата на НГДЕК.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика