Размирици пред президентството в Деня на победата

8533
Размирици пред президентството в Деня на победата
Снимка: БГНЕС

Заради искане акцентът на 9 май да бъде излизането на България от НАТО, се стигна до размирици пред сградата на президентството, съобщи БГНЕС.

Пред президентството се събраха граждани да почетат паметта на загиналите в борбата срещу фашизма от Българския Антифашистки съюз, БСП, Атака и др. В момента, в който Георги Кадиев взе думата, няколко души отидоха до него и се опитаха да го блъснат и започнаха да викат "Кадиев е предател". В този момент се намесиха органите на реда и до сблъсъци не се стигна. Полицейски кордон обгради Кадиев. В отговор на нападките срещу него народният представител каза, че това е ден за почит на жертвите и по-важното днес е да поднесем цветя и венци в тяхна памет.

Миков: Никой не може да заличи страници в историята, написани с кръв

"Днес благодарна България, както милиони в Европа и по света, свеждат глави пред подвига на славната червена армия и воините от съюзн...

След намесата на полицията, положението се успокои, а Георги Кадиев и група граждани бяха отделени в зоната пред БНБ и потеглиха към Паметника на съветската армия. Останалата част от шествието, в което участват стотици, също потегли към Паметника на съветската армия, но малко по-късно. Шествието се предвожда от полицейска кола.

Събралите се пред президентството за пореден път поискаха оставката на президента Росен Плевнелиев заради неговото отношение към Деня на победата. Според гражданите, неговата позиция се различава от тази на обществото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика