РБ издига за общински съветник осъден за купуване на гласове за ДПС

6428
РБ издига за общински съветник осъден за купуване на гласове за ДПС
Снимка: БГНЕС

Осъденият за купуване на гласове в полза на ДПС Юсни Ибрям се оказа в листата за общински съветници на Реформаторския блок в Стара Загора.

Той е попаднал там след номинация на Народна партия “Свобода и достойнство“ на Корман Исмаилов, съобщава "Топ новини", цитиран от Mediapool.

Радан Кънев посочи Цветанов като "двигател" срещу Реформаторите

За една година се случват и двете неща – има и сериозни реформи, но има влияние на силите, заради които се стигна до предсрочни п...

Юсни Ибрям е на неизбираемото 26-то място в листата на Реформаторския блок. И в момента той е общински съветник в Стара Загора, след като е бил избран от листата на ДПС. Ибрям е бивш председател на общинската структура на ДПС в града. Той бе осъден за купуването на гласове на предсрочните парламентарни избори през май 2013 г. Ибрям се е признал за виновен пред съда, че е дал по 44 лв. на 9 души от старозагорското с. Хан Аспарухово да си извадят лични карти при условие, че гласуват за ДПС.

Присъдата от 8 месеца пробация след сключено споразумение.

"Признах се за виновен, защото сме на власт. ДПС и "Атака" сме на власт. Не съм виновен, но ако ме бяха оправдали, всички щяха да кажат, че е заради това, че сме на власт", оправда се Ибрям след решението на съда през септември 2013 г.

След този случай той напуска ДПС, но не и общинският съвет в града. Водач на листата на ДПС в Стара Загора на изборите през 2013 г. е Делян Пеевски.

Д-р Иван Ибришимов на старта на кампанията: "Заедно променяме Дупница"

"Можем заедно да променим Дупница и да я превърнем в модерен европейски град". Това заяви при старта на предизборната си кампания канди...

Депутатът от "Движение България на гражданите" Димитър Танев настоя Юсни Ибрям сам да се оттегли от листата на реформаторите, защото срокът за оттегляне от страна на ръководството на коалицията е изтекъл.

Позиция разпространиха и Димитринка Тодорова Динкова - председател на общинското ръководство на ДБГ в гр. Стара Загора, и Иван Димитров Стръмски - зам. председател на общинското ръководство на ДБГ в гр. Стара Загора.

"В качеството си на членове на общинското ръководство на Партия "Движение България на гражданите", изразяваме дълбокото си разочарование и несъгласие с присъствието в листата на кандидатите за общински съветници от коалиция "Реформаторски блок", на г-н Юсни Ибрям - човек, за когото бяха публикувани данни, че е бил подсъдим по обвинение за търговия с гласове и който в съдебно заседание е признал извършването на деянието. Определяме това решение като недопустимо и несъвместимо с нашите принципи и политически позиции", се казва в тяхната позиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика