РБ си има лидер - Найден Зеленогорски, заяви Кунева

3273
РБ си има лидер - Найден Зеленогорски, заяви Кунева
Снимка: БГНЕС

Лидерът на парламентарната група на Реформаторския блок е Найден Зеленогорски. Това заяви вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева.

По-рано днес от ГЕРБ поискаха премиерът Бойко Борисов да отиде в Народното събрание и да даде обяснение докога „опозиционерите Радан Кънев и ДСБ” ще участват във властта. Те поискаха и оставките на всички, свързани с опозиционната партия. Малко след това, лидерът на ДСБ Радан Кънев отговори, че ако ГЕРБ не са съгласни с управлението, да поискат вот на недоверие.

Пред bTV Кунева поясни, че искането на Цвета Караянчева е да се определи единен лидер на парламентарната група на РБ. „Когато започнахме работа в парламента имаше двама съпредседатели. Това бяха Радан Кънев и Найден Зеленогорски. Когато единият от лидерите каза, че е в опозиция, според мен отговорът е напълно ясен”, допълни вицепремиерът.

„Караянчева призова към дисциплина – ако някой не се е определил вътре в РБ е крайно време да го направи”, каза Кунева.

„Разбирам, че е много сложно за обяснение, но имаме, за разнообразие, наричащи се Реформаторски блок колеги, които обаче са в опозиция и това прави работата ни за смях”, допълни Кунева.

Според вицепремиера още в началото е трябвало министрите и лицата на ДСБ да подадат оставките си. „Не може да си министър на опозицията, която е част от управлението – човек губи разсъдък”, заяви Кунева.

Москов: ДСБ и РБ пречат на кабинета и на мен

Ако въпросът ви е дали някои последователни или непоследователни политики на ДСБ и на Реформаторския блок пречат на работата на кабинет...

По думите й ДСБ „никъде нищо не са напуснали и не може да се говори, че са направили моралния избор да са в опозиция”. „Оказва се, че РБ веднъж говори като управляващи, а веднъж като опозиция – това няма как да бъде”, категорична е Кунева.

На въпрос дали Реформаторския блок ще поиска от партията на Радан Кънев да напусне коалицията, Кунева отговори: „Политиката е за порастнали хора, неловко е някак. Нека дадем шанс на ДСБ да изберат”.

Министърът на образованието определи като обидно политическите й колеги да наричат Реформаторския блок „шизофреници”.

„Да използваш всеки случай да работиш само за себе си и когато не се получи – да се отказваш - на мен така не ми харесва. Аз няма да работя така”, каза Кунева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика