Реформаторите не били укрили 90 000 лв., ставало въпрос за счетоводна грешка

2704
Реформаторите не били укрили 90 000 лв., ставало въпрос за счетоводна грешка
Снимка: БГНЕС

Разминаването с 90 000 лв. в отчета на Реформаторския блок е счетоводна грешка, не става въпрос за злоупотреби. Това обяви Антони Тренчев от Реформаторския блок, член на партията на Меглена Кунева Движение „България на гражданите” (ДБГ).

По думите му объркването е станало, след като ДСБ са превели пари от собствената си сметка в общата сметка на коалицията Реформаторски блок и счетоводителят след това сбъркал при отчета - отчел 3000 лева, а не 78 000 лева. ДСБ се грижели за счетоводството на Реформаторите на последните местни избори.

Румен Петков дава Реформаторите на прокурор заради укрити пари

Фактът, че професор Вълчев ни гледа, показва, че ни счита за сериозен фактор. Той обаче не казва кой избра г-жа Кунева за образователен...

Заради това разминаване с сметките на РБ зам.-председателят на АБВ Румен Петков нападна Реформаторите и обяви, че прокуратурата трябва да разследва отчетите им. Това са приеми от миналия век, коментира Тренчев.

По думите му от АБВ са гласували срещу антикорупционния закон на Кунева, защото се страхуват от него. Депутатът от РБ намекна, че именно хора от партията на Георги Първанов укриват имуществото си, предаде bTV.

Твърденията на бившия министър на образованието проф. Тодор Танев, че Кунева е искала министерство, защото не е имала такова и за интриги от страна на нейната партия срещу Танев, младият депутат определи като слухове. Атаките срещу Танев винаги са били срещу негови политики.

По думите на Тренчев Радан Кънев е излязъл в опозиция, защото е искал да е едноличен лидер на Реформаторския блок, но това не се е случило. Антони Тренчев прогнозира провал на навия проект на Кънев. Няма кой да тръгне след него, защото има разминаване между говорене и действия, смята депутатът на Кунева.

Антони Тренчев: АБВ се явява най-сенчестата и тъмна страна на БКП

АБВ се явява най-сенчестата и тъмна страна на БКП – това са хора, които имат опит в писането на доноси и анонимки, щом това толко...

За твърдението на Гроздан Караджов, че Блокът се е разделил на властолюбци и опозиционери, той каза, че това изказване не прави чест на Караджов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика