Реформаторите: Не сме крили, че идеята за клипа ни е заимстваната

20820
Реформаторите: Не сме крили, че идеята за клипа ни е заимстваната
Снимка: БГНЕС

Ако някой си мисли, че сме крили откъде е взета идеята за клипа ни, при това през 2014 година, значи не знам. Клипът е направен доброволно, както и този в САЩ, заявиха от Реформаторския блок.

Пускането на новия клип на коалицията предизвика куп коментари в социалните мрежи, тъй като идеята на клипа не е нова. Тя е взаимствана от кампанията на Демократичната партия в САЩ при първите избори, на които Барак Обама беше избран за президент, а идеята е на Фонданцията на Леонардо Ди Каприо.

Реформаторите показаха първия клип за евроизборите

Реформаторският блок представи първия си предизборен клип за евровота. В него участват Снежина Петрова, Юлиан Вергов, Александрина Пенд...

Няма никаква кражба, това е качествено нов тип кампания за България, коментира Петър Москов в студиото на Нова телевизия. Това е идея, която не включва компромати, брадви, черен пиар. Две денонощия вече медиите се занимават с клипа, проправителствената пропаганда го забеляза – просто седнете с любимия човек, с детето си и вижте клипа – правете избори, заяви Москов.

На въпрос дали това не е плагиатстване, политикът отвърна, че „когато не чувстваш музиката, ти се занимаваш с това кой е режисирал клипа”. Хората, които правеха посланието, знаеха откъде идва идеята. Целта ни е постигната – предпочитаме да ни асоциират с Обама, с една от най-големите демокрации в света, а не с Путин например, подчерта Москов.

Участниците в клипа, точно както и в американския му вариант, участваха доброволно, заради убежденията си, добави Москов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика