Реформаторите са арогантни, не може да ни поучават, нарежда Цецка Цачева

24647
Реформаторите са арогантни, не може да ни поучават, нарежда Цецка Цачева
Снимка: БГНЕС

Възможна ли е коалиция между ГЕРБ и БСП – според Цецка Цачева ГЕРБ ще води разговори с всички политически сили, но по реда на големина на парламентарната група.

По-логично беше да започнем разговор с Реформаторите, защото „България е синя – това показва изборната карта”, но тяхното непоследователно поведение ни отказа, каза Цачева. За нас трябва да се говори за политики, не за личности. Не може „някаква по-малка партия” да се държи по такъв арогантен начин, даде нравоучение бившият председател на Народното събрание пред Нова телевизия.

"Откровеният" Бареков: Нито аз, нито Борисов взехме достатъчно гласове, че да сме премиери

Чудя се кое да опровергая по-напред. Това заяви лидерът на „България без цензура” Николай Бареков на въпрос започна ли паза...

Безспорно има затруднение, след като Реформаторският блок няма дори лидер. Как ще преговаряме, след като ГЕРБ има лидер и Изпълнителна комисия, а Реформаторите имат „говорител в оставка”, описа Цачева.

На въпрос кога започват разговорите с БСП, Цецка Цачева отговори с „нека изчакаме окончателните резултати”. Не е възможно само две политически сили да направят управление, даде някаква насока на бъдещето бившият председател на парламента. За нас ще е успех да има правителство с колкото се може по-широка парламентарна подкрепа. На въпрос дали това значи, че ГЕРБ ще търси експерти в различни партии – например от БСП да дойде специалист по отбрана, Меглена Кунева има експерт по образование, Цачева пак завъртя плочата за „политики, а не личности”.

Като че ли изпълзяха представители на старите служби, говори се как Брюксел ни натиска – така Цачева коментира тезата за голяма коалиция както в Германия. Къде е лявото в България за такава коалиция – избирателят ни постави в невъзможна конфигурация, оплака се Цачева. Не можем да се откажем и оттеглим евроатлантическата си визия например, заради червени и каквито и да е линии, добави бившият председател на парламента.

На въпрос дали ГЕРБ вече има предложение за председател на парламента, за да може той въобще да заговори, Цачева отвърна, че и „това било въпрос на преговори”. И пак припомни колко тежка зима чака България и че трябва да се уточнят „политиките”.

Гроздан Караджов за Actualno.com: Най-лошият сценарий е да няма правителство сега

Гроздан Караджов завършва Първа английска езикова гимназия в София и специалност „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски&l...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика