Реформаторският блок поиска Цацаров да бъде разследван заради КТБ

24264
Реформаторският блок поиска Цацаров да бъде разследван заради КТБ
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок поиска официално главният прокурор Сотир Цацаров да бъде отстранен от разследването на случая "КТБ". От Блока искат действията на Цацаров да бъдат разследвани, а гарантираните депозити от до 196 хил. лева (100 хил. евро) - незабавно възстановени.

Съобщението беше направено лично от лидера на ДСБ Радан Кънев във Варна. Кънев поиска случаят да бъде поет от от специализираната прокуратура.

И ВАС потвърди искането за 72 часа арест на Цветан Василев

Софийският апелативен съд потвърди решението на първата инстанция и не уважи жалбата на Цветан Василев срещу решението на Софийския г...

БНБ удължи с два месеца специалния надзор на Корпоративна търговска банка (КТБ), за да може „основните играчи”, воглаве с Делян Пеевски и Цветан Василев, да си „разпределят баницата”. Действията на Цацаров ясно го показват, посочи Гроздан Караджов от Реформаторите.

Ролята на БНБ както се знае беше пагубна в казуса с тази банка. Защо? Смятате ли, че няма добри експерти в България, които да влязат в тази банка или че квесторите, които са назначени там не могат да разчистят едни 60 папки с досиета, които са проблемни, попита Караджов.

От информацията, с която разполагаме разговорите се въртят основно около това какъв публичен ресурс ще се привлече за „спасяването” на банката. Недопустимо е държавата да заплаща публични средства, пари от бюджета, от нашите данъци, за да покрие кражбите и измамите на група самозабравили се политически ренегати, които не са слизали от власт. Ще ги назова – става дума за ДПС и персонално за Ахмед Доган, подчерта Караджов.

Същевременно Петър Москов заяви, че следващата седмица ще бъде дадена пресконференция, на която Реформаторите ще дадат подробности за КТБ.

Ген. Атанасов: За КТБ вината е на ДПС, пред тяхната централа да се протестира

Начинът, по който Цветан Василев се предаде в Сърбия, не е случаен – това е премислено, преговорено. Василев се бори докрай, за д...

От Реформаторския блок предупредиха, че ако незабавно не се изплатят гарантираните по закон влогове от КТБ до 100 хил. евро, ще има куп искове срещу държавата.

Освен с Цацаров, Реформаторският блок се зае и с Иван Искров. Десните поискаха в конкурса за следващ гуверньор на БНБ да могат да участват и чужди граждани.

Кънев изрази и „дълбока тревога”, че лидерът на ДПС Лютви Местан дава 300 дни на доверие на следващото правителство, независимо какво е то. Това е неприкрита заявка за съвместно управление на ДПС и ГЕРБ, смята тъмносиният политик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика