Реформаторският блок ще настоява за извинение от ДСБ

2706
Реформаторският блок ще настоява за извинение от ДСБ
Снимка: БГНЕС

Като "поглед наляво" определи случилото се вчера по време на Националната конференция на "Демократи за силна България", народният представител от Реформаторския блок (РБ) Димитър Танев. Танев каза това на брифинг в Пресклуба на БТА в Казанлък, като уточни, че има предвид и поздравителното слово към делегатите на форума на лидера на "Движение 21" Татяна Дончева.

Реформаторският блок ще настоява и за публично извинение от ръководството на ДСБ за вчерашното отношение към съпредседателя на РБ Найден Зеленогорски, който на практика бе бламиран от делегатите на националния форум на ДСБ, допълни Танев.

В Казанлък народният представител каза, че Реформаторският блок няма да подкрепи Законопроекта за изменение на Изборния кодекс. "За нас е неприемливо да се глобяват хора, защото не са гласували", допълни той.

Според Танев големият проблем на българските избори не е избирателната активност, която е близка до тази в останалите европейски страни, а купеният корпоративен вот и над 1 милион мъртви души в избирателните списъци, предаде Дарик.

ДСБ реши: Оставаме в РБ, но ще бъдем опозиция на управлението

Демократи за силна България (ДСБ) няма да излиза от Реформаторския блок. Това реши Националното събрание на партията. Лидерът на форма...

Отмяна на номерацията на партиите в изборната бюлетина и въвеждане на машинното гласуване и машинното преброяване са далеч по-разумни предложения, смята Димитър Танев, за които от Реформаторския блок ще настояват.

Народният представител определи предложения от правителството Антикорупционен закон като "ясен сигнал за политическа воля и сериозна предпоставка за решителна битка с корупцията". Той изрази надежда до края на месеца проектозаконът да бъде внесен в Народното събрание.

Четирийсет конкретни мерки в осем различни области, като половината от мерките са с хоризонт шест месеца, съдържал подписаният вече от премиера и предложен от Реформаторския блок Меморандум, каза в Казанлък Димитър Танев. Всяко едно управление трябва да има времеви хоризонт за обещанията си и за нас това е правилно, коментира по този повод той.

Реформаторският блок ще излъчи единна собствена кандидатура за президентските избори, съобщи още Димитър Танев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика