Реформаторският блок търси помощ от ГЕРБ за сваляне кабинета „Орешарски"

21274
Реформаторският блок търси помощ от ГЕРБ за сваляне кабинета „Орешарски"
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок планира да покани ГЕРБ на разговори за общи действия за сваляне на кабинета „Орешарски", съобщи dariknews.bg.

Целта на срещата ще бъде двете формации да се обединят зад идеята за общо управление след оставката на кабинета. Бъдещото правителство трябва да има кратък мандат от година и половина, през който да бъдат решени неотложните проблеми на държавата.

Нейнски: Не предвиждаме коалиция с ГЕРБ

С Реформаторския блок имахме сериозни разлики относно постигане на целите ни. Но не сме се отделили от тях, за да правим коалиция с ГЕР...

След края на това програмно правителство е необходимо приемане на нова конституция, обясни Петър Москов, заместник-председател на ДСБ.

"450 хиляди гласа не са достатъчни, за да управляваме, но са добро начало", добави на свой ред Петър Москов, но отказа да уточни от кого ще търсят подкрепа в дългосрочен план, пише БГНЕС.

Найден Зеленогорски от „България на гражданите" заяви, че Реформаторският блок иска да управлява, за да промени държавата.

"На последните избори партиите от Реформаторския блок събраха близо 330 хиляди гласа, които са добра основа, върху която можем да надградим. Предстои тепърва да се структурираме, а сегашните социологически проучвания показват, че можем да съберем между 400-500 гласа", подчерта Найден Зеленогорски, според когото присъствието на гражданите в Реформаторския блок ще покаже, че той е алтернатива. "Събрали сме се, за да управляваме, а не да бъдем част от НС", казаха още реформаторите.

Кунева: ГЕРБ и БСП са в мач един с друг

"Важното е одобрението на Реформаторския блок да расте. Потенциалът беше определен като 28 % и това е стеремежът ни, защото има значен...

Председателят на СДС Божидар Лукарски каза, че от реформаторите искат нова процедура за избор на Главен инспектор към ВСС, в която да има по-ясни правила и изслушване на кандидатите, а гласуването на ГЕРБ за или против съдия Тенева ще покаже дали партията на Бойко Борисов е реална опозиция. "Ако от ГЕРБ подкрепят кандидатурата на съдия Веселина Тенева, това означава, че са фалшива опозиция", заяви Божидар Лукарски.

Зеленогорски съобщи още, че до 10 дни ще бъде избран говорител на Реформаторския блок, предаде БГНЕС. Предстои да бъде избран и предизборен щаб, както и да се формират медиен център и съвети, които да работят по различни ресори. Реформаторският блок обявява и конкурс за лого. "Изпълнителният и националният съвет са в процес на структуриране, като Националният съвет ще се състои от 21 души, откоито 6 ще бъдат от Гражданския съвет, а за да се постигне съгласие по даден въпрос ще е необходима подкрепата на 75% от ръководството", уточни Зеленогорски.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика