Режимът на Асад е платил за посещението на Страхил Ангелов, казва сирийски опозиционер

29546
Режимът на Асад е платил за посещението на Страхил Ангелов, казва сирийски опозиционер
Снимка: Фокус

Абсолютна подигравка е твърдението, че червеният депутат Страхил Ангелов е отишъл на лично посещение в Сирия при Башар Асад. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Мохамад Ал Бармауи, който е основен представител на сирийската опозиция.

За посещението на Ангелов се разбра от разпространени от сирийската държавна телевизия кадри, Бармауи заяви, че на репортажа се вижда, че Страхил Ангелов е съгласен с оценката на сирийския режим относно намесата на Саудитска Арабия в страната и как това е „подкрепа за терористи”. Отделно Ангелов обсъжда като представител на Народното събрание връзките между България и Сирия на Башар Асад – той си го казва в репортажа, твърди Бармауи. Ангелов не споменава директно режима на Асад, призна сирийският опозиционер.

Страхил Ангелов провел среща със студенти и преподаватели в университета в Дамаск

Депутатът от БСП Страхил Ангелов е провел среща със студенти и преподаватели в университета в Дамаск, предаде Фокус. Народният предста...

Мохамад Ал Бармауи заяви, че Ангелов е има четири срещи – с председателя на сирийския парламент, със сирийския премиер, със сирийския министър на финансите и със сирийския министър на социалната политика. По думите на сирийския опозиционер Ангелов е казал, че „се надява да информира България за случващото се в Сирия извън медийното отразяване на ситуацията там”.

Бармауи заяви, че няма начин „с лично посещение, ей така” да се влезе при толкова високопоставени държавни служители на Сирия. Това е уговорено отдавна, каза той. Ангелов е председател на Комисията за приятелство със Сирия към Народното събрание. Сириецът заяви, че само външният министър Вигенин е реагирал остро.

Бармауи каза още, че сирийският режим си плаща за международна подкрепа, каквато е посещението на Страхил Ангелов. 100% има давани пари на тези хора, за да отидат в Сирия. За да се стигне до там, са нужни три полета - до Истанбул, оттам до Бейрут, а след това до Дамаск. Кой ги дава тези пари, щом Народното събрание отрича да е плащало? Искам да попитам и Страхил Ангелов колко пари е събрал за сирийските бежанци, след като говори в Сирия, че е загрижен за тях, завърши Мохамад Ал Бармауи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика