Росен Петров обещал на майката на Бареков да не засяга темата "всичко е пари"

25250
Росен Петров обещал на майката на Бареков да не засяга темата "всичко е пари"
Снимка: БГНЕС

Този път не по телевизията – така бившият водещ на bTV и сценарист на „Шоуто на Слави” Росен Петров коментира изненадващото си за мнозина напускане на партията на Николай Бареков. Петров напусна, след като с Бареков се разделиха и Ангел Славчев, и Калина Крумова.

Имало ли е злоупотреби и купуване на гласове с препиране на пари по изборите от „България без цензура” покрай дарителите на партията, за които излязоха данни, че давали и по 1000 лева, а става въпрос за много възрастни хора, баби от село? Ясно е откъде дойдоха парите на Бареков – предполагам от Цветан Василев, нали е работил в ТВ7. Говорил съм с него, той каза, че е заможен човек и сам си финансира кампанията, разказа Петров.

Петров: Искам да изляза от сянката на скандала, който виси постоянно над ББЦ

Искам да изляза от сянката на скандала, която виси постоянно над „България без цензура“. Това заяви Росен Петров, който нап...

Надявам се този път напускането на кадър на „България без цензура” да не протече по обичайния скандален начин. Ще ви кажа и нещо лично – ценя много майката на Николай Бареков и съм поел анагажимент към нея. Тя ми се обади, много плачеше по телефона и аз се разплаках, обясни Росен Петров пред Нова телевизия, отговаряйки на въпрос има ли нещо гнило в партията на Бареков.

Бареков няма дясна ръка – сам си е лява и дясна ръка, продължи Петров. На него му беше припомнено как подарява в ефир на 8 февруари нож на Бареков, лидерът на ББЦ рови за монети, за да плати според традицията и Петров се включва с думите: „Нали знаеш, че всичко е за пари”. Самият Бареков каза при напускането на Петров, че „честта на Петров” остава в ББЦ.

Не съм употребен, не съм излъган, просто Николай Бареков си е Николай Бареков. Той е екстравагантен и егоцентричен, продължи Петров. На него, за добро или лошо, никой не може да му повлияе. Така се случи с времето, поясни бившият водещ информацията, че не си говори с Бареков.

Договор с КТБ нямам, не съм напуснал, защото в ББЦ свършиха парите. Бях там за кауза, мислех, че нещо може да се промени. Бяхме антисистемна партия – един срещу всички, сега сме системна партия, поясни Росен Петров. Не ме смущава, че преди време Бареков подари цветя на Бойко Борисов, а после го атакува. През годините видях много неща – българската политика и българската журналистика не е за девици, поясни бившият телевизионен водещ.

Росен Петров си тръгва от БДЦ

Една от ключовите фигури в Българския демократичен център (със старо име "България без цензура") - Росен Петров, си тръгва от партията....

Ние сме неопитни политици – от едно предаване, в което работих по три дни в седмицата, да вляза в парламента. Направихме кампания, в която обиколих куп места, а политиката е изкуство на компромиса, продължи Петров. И даде пример – искаш да прокараш закон в подкрепа на военните инвалиди, но за целта трябва да се договоря със социалния министър. За да се гласува законът, трябва да има подкрепа с мнозинството. Така аз постигам компромис между моето желание за помощ и виждането на управляващите, разказа Петров.

Анна Баракова е наша голяма грешка – не бях пушил от четири години и покрай нея пропуших. Нали знаете какво е конфуз – трябваше някой да знае кой е номер 13 в Пловдив, каза Росен Петров. Явно вече не съм желан в тази партия, той и Бареков е говорил в този дух, продължи бившият водещ. Петров даде и пример – по една голяма телевизия казал, че сега не трябва да има избори, а по друга Бареков искал да има.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика