Румен Петков дава Реформаторите на прокурор заради укрити пари

3343
Румен Петков дава Реформаторите на прокурор заради укрити пари
Снимка: БГНЕС

Фактът, че професор Вълчев ни гледа, показва, че ни счита за сериозен фактор. Той обаче не казва кой избра г-жа Кунева за образователен министър. Хората на Лютви Местан и Волен Сидеров отсъстваха от залата. Това заяви вторият човек в АБВ Румен Петков във връзка с отправени обвинения към АБВ от втория човек в ДБГ Даниел Вълчев.

Непълнотите в декларациите на 17-те членове на националното ръководство на АБВ са съвсем малки, коментира още Петков. Той обясни, че ставало въпрос за случаи, при които някой не знаел, че жена му наследила от баба си имот.

РБ: АБВ управляват с нас като имат полза

АБВ са част от управляващото мнозинство, когато имат полза от това. Основните партньори в управлението са ГЕРБ и РБ и тази формула се д...

Ще пусна сигнал до прокуратурата заради одит на Сметната палата на Реформаторския блок. Не са отчетени 90 707 лева партийни средства на Реформаторите, твърди Румен Петков. Не е предоставена информация за 9 дарители при последната изборна кампания, добави той. Ако за проф. Вълчев това не са пари ..., заяде се дясната ръка Георги Първанов. Когато една партия крие 90 000 лева, това е прокурорски въпрос и говори за манталитет, допълни той. Не е много съвместимо да криеш пари, а да обявяваш за приоритет борбата с корупцията, смята Румен Петков.

Мисля, че е ясно, че такова нещо като Реформаторски блок в неговия първоначален вид няма, сигурен е Румен Петков. Въпреки това той не вижда сериозна заплаха за стабилността на кабинета, но друг бил въпросът, че правителството трябвало да излъчва повече решимост. Видим проблем е външната политика, каза Петков, визирайки Ирина Бокова и липсата на подкрепа от страна на правителството. Г-жа Бокова е един от най-силните световни дипломати, не просто български, пусна хвалба Петков. Не е сериозен отговорът на Бойко Борисов в Лондон, че като се поизморили другите, тогава ехее, ние ще се появим, разкритикува Петков поведението на премиера.

На въпрос има ли сценарий да се подготви свалянето на правителството, Румен Петков отговори, че ако един политик не е готов да чуе неприятни неща, да отговаря на неприятни въпроси, той не е за този пост. Така той коментира прословутата среща на Борисов с българската общност в Лондон. Ако някой счита, че това е сценарий, да се говори с факти. Няма как да ни се радват като на коледна елха всички, онагледи примера си Петков.

Ако е имало натиск от турски емисари и конкретно от турския консул в Пловдив за подкрепа към Лютви Местан за сметка на Ахмед Доган, трябва да има държавна реакция. Не може представител на чужда държава да се обади на български политик и императивно да му внушава да заеме определена позиция, категоричен беше Петков. По думите му консулът е трябвало да бъде изгонен и не било нормално да се обажда в 2 през нощта на български кмет, за да го притиска. Петков не счете, че такъв е случаят с обаждането на Ахмет Давутоглу до Бойко Борисов по време на разцеплението в ДПС точно преди Коледа.

Борисов: Най-честно към бежанците е да затворим границите

България е силно заинтересована от възможно най-скорошно решение на конфликта в Сирия и стабилизиране на ситуацията. Това каза минист...

За финал Румен Петков обяви, че не се ползва БОРКОР както трябва, за да има ефективна борба с корупция. Никой не е поискал от БОРКОР да анализира състоянието на българските митници например. Когато не ползваш инструментите, които имаш, а искаш нови и нови, това не е политика, подчерта Петков по адрес на Меглена Кунева. Прокуратурата трябва да спре да работи като цигански оркестър - по слухове, завърши Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика