Румен Петков: Интересно е кой го няма в списъка на Василев

10367
Румен Петков: Интересно е кой го няма в списъка на Василев
Снимка: БГНЕС

Не съм излизал или влизал с пликове при Цветан Василев. По-интересно кои са лицата, които ги няма в списъка с гости на банкера. Това заяви заместник-председателят на АБВ и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков в ефира на "Нова телевизия" във връзка със скандалите около излезлите в публичното пространство списъци на Цветан Василев.

"В ТВ7 има един подземен паркинг, където си влизат коли и не се водят такива списъци. Аз съм влизал през главния вход с ясното съзнание, че това се отбелязва", заяви Петков. Той подчерта, никоа не е влизал в този гараж.  

Р. Петков: БСП обрича кандидатите си за кметовете на изборна самота

Ръководството на БСП обрича кандидатите си за кметовете на изборна самота. Това е много голяма грешка - тази надменност и неадекватно...

"Никога не съм крил, че се познавам с Василев - напротив. Днес е много модерно да се разграничиш от него, да докажеш, че сте се видели случайно и въпреки волята си, и грубо казано да го „цапардосаш”, заяви бившият вътрешен министър. Петков каза, че не смята за престъпление някой да отиде да се види с банкер, с бизнесмен или с журналист.

Той разкри, че е коментирал с Василев "неподходящия политически проект", с който е бил ангажиран бизнесменът, а именно - проектът на Николай Бареков. "Не съм си водил записки от нашите срещи и не мисля, че това е големият въпрос пред хората. Говорили сме си за спорт, за мотоциклетизъм, за футбола в Пловдив", изтъкна Петков. 

Отровена е средата, в която ще правим избори, каза още Румен Петков. Той посочи, че институциите не желаят да видят проблема с адресните регистрации, които са в пъти увеличени в сравнение с миналата години.

"Във Видин имаме 600 регистрации по настоящ адрес през миналата година, а тази година имаме 3000. В Монтана и Перник е горе-долу същото съотношение - в Монтана от 1000 стават 3000 адресни регистрации в Перник от 600 - 1300. Този процес върви и институциите не желаят да го видят”, коментира Петков. Зам. председателят на ПП АБВ, обясни, че е сигурен, че регистрациите са правени в рамките на закона. „Ние имаме общини, в които изборите са свършили, ако това е технологията за изборния резултат и ако считаме, че това е нормално. Аз съм дълбоко убеден, че трябва да има законодателни промени, които да водят до пряка отговорност на съответните институции, като се почне от кметове и изборна централа”, допълни Румен Петков. 

Петков сезира прокуратурата - Ченалова била замесена в случай с кражба на фирма

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков съобщи на пресконференция в Плевен за случай на открадната фирма на български гражданин. Скандал...

Проблемът на КТБ не е с внасянето на пари, а с изнасянето на пари от тази банка. Това каза от своя страна в ефира на bTV ген. Атанас Атанасов от дясното обединение във връзка със скандалите около трезора и списъците на Цветан Василев. По думите му се спуска контролирана информация, за да се отклони вниманието от въпроса кой е откраднал 3.5 млрд. лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика