Румен Петков: В МВР няма истински полицаи във висшето ръководство

19013
Румен Петков: В МВР няма истински полицаи във висшето ръководство
Снимка: БГНЕС

Кадровата политика е проблем на МВР, но не бива да се политизира всяко назначение. Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков.

Според него големият провал в МВР е станал факт през 2009 година. Тогава 40 висши ръководни офицери бяха освободени за месец-два – абсурдно и недопустимо, казва бившият червен депутат. Не е нормално в целия ръководен състав да няма нито един полицай, подчерта Петков. Той заяви, че заради случая в Лясковец трябва да има отговорност – това е случай от три-четири години, следва да се провери предишното ръководство на МВР, да се провери защо местната полиция не е взела мерки и всички детайли по операцията от петък, 14 март.

Румен Петков: Случилото се в Лясковец е катастрофа и абсурд

Случилото се в Лясковец е катастрофа и абсурд. Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков. "Не може от 2010 година да разполагаш...

Румен Петков коментира как в събота, 15 март, всички на пленума на БСП са се накарали на външния министър Кристиан Вигенин заради посещението в Украйна. Той е отишъл там не по свое желание, а със санкция от премиера Пламен Орешарски. Помним какво стана в Косово – тогава „с една радост” на Запад се признаваше независимостта, сега е обратното. А БСП закъсня с декларацията, смята Петков. Според червения депутат Валери Жаблянов нашата позиция за Украйна е позицията на ЕС, но по принцип нямало такова значение какво мисли България по въпроса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика