Румяна Бъчварова с критика към Реформаторите и "покана" към ДПС

34259
Румяна Бъчварова с критика към Реформаторите и "покана" към ДПС
Снимка: БГНЕС

Работим на две скорости. Една на партията, която вече е била във властта. И втора на тези, които не са били. Няма криза във властта. Така вицепремиерът по коалиционната политика и администрацията Румяна Бъчварова коментира ситуацията в управляващата коалиция. Тя призна, че от ГЕРБ е имало определено избързване при прокарването на пенсионната реформа.

По-нататък беше обяснено, че всички партии в коалицията имат право на законодателна инициатива. Така или иначе обаче основната отговорност по отношение на вътрешната и външната политика. В тази връзка в ефира на bTV Бъчварова беше категорична, че всеки си носи отговорност, колкото му е изборният резултат и добави, че всеки трябва да знае границата на правомощията си.

И Румяна Бъчварова се включи в музикалните поздрави ГЕРБ - РБ

"Ще обикаляме, докато светът не спре да се преобръща". Това написа многозначително на страницата си във Фейсбук Румяна Бъчварова от Изп...

Иначе не липсваха критики към Реформаторския блок. Първо според вицепремиера въпреки че са в управлението, от дясното обединение се държали сякаш са в опозиция. Освен това решенията там се взимали трудно.

От думите на вицепремиера стана ясно, че ако една от партиите излезе, налице са няколко варианта. Предсрочни избори не са сред първите от тях. Кабинетът можел да продължи да съществува и като правителство на малцинството.

ДПС е една от партиите в парламента. Не отстраняваме ДПС от целия демократичен процес. Тя може да ни подкрепя за един или друг процес. По този начин вицепремиерът отговори на въпрос дали евентуално партията на Местан може да се включи в управлението. Обяснено беше още, че дори да се стигне до този вариант, ново коалиционно споразумение няма да се подписва.

"Отговорът на този въпрос ще бъде в политиките и решенията, които ще трябва да вземем. Трябва да има правителство, което да взима решения". Това коментира още членът на кабинета по въпроса за евентуално включване на ДПС във властта.

Глас от Реформаторския блок: Правим чиста ракия от мръсните чорапи на ГЕРБ

След всичко, което съм говорил за Бойко Борисов и ГЕРБ, е абсурдно да остана. Реформаторите сега трябва да участват в препирането на ед...

Иначе тази сутрин стана ясно кой е предложил спорната пенсионна реформа. Според Бъчварова това е министърът на финансите Владислав Горанов. Тя допълни, че той има право да предлага подобни решения, които в конректния случай са получили подкрепа от останалата част на ПГ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика