С указа за ЦИК са спазени законите, заяви Плевнелиев

13635
С указа за ЦИК са спазени законите, заяви Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

С указа за Централната избирателна комсия са спазени и Конституцията, и Изборния кодекс. В ЦИК трябва да има баланс. Комисията не е двукамарна и ръководството й не се изключва от този баланс. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по повод острите реакции около указа за назначаване на членове на ЦИК, предаде Нова телевизия.

„Някой се опитва с прекалена креативност да създаде проблем, който не би следвало да има“, каза президентът. Припомняме, че от БСП заявиха, че обмислят искането на импийчмънт на президента поради разпределението на квотите за ЦИК.

Манолова: Президентът, и ГЕРБ имат една цел - да пречат на изборите

Сигурна съм, че и президентът, и ГЕРБ имат една цел, и те го доказаха със своето поведение - по всички възможни начини да пречат на нор...

Плевнелиев посочи, че авторите на Изборния кодекс би следвало да отговорят на редица въпроси, в това число защо законът е внесен за обсъждане в последния момент и защо в черновата му фигурира текст, който предвижда произвеждането на избори за президент и за вицепрезидент през 2014 година.

„Надявам се в Народното събрание да се фокусират върху една позитивна кампания за Европейските избори, а не оттук нататък да дълбаят в лишени от смисъл казуси“, коментира президентът.  

По повод зачестилите извънредни полети на дежурните български изтребители през последните месеци, президентът апелира да се обмислят съвместни действия с румънската и с турската страна. „Трябва да се замислим дали не можем, заедно са румънските и турските си колеги, да обединим усилия, за да сме по-ефективни“, заяви Росен Плевнелиев.

По думите му през последната година български самолети са излетели извънредно толкова пъти, колкото през последните 20 години.  Извънредните излитания са по две-три на седмица, заяви президентът във връзка с изказвания на военния министър Ангел Найденов, че руски разузнавателни самолети все по-често летят близо до българската граница.

Румен Петков за срещата на Плевнелиев с шефа на EVN: Абсурд и арогантност!

Срещата на президента Росен Плевнелиев с шефа на EVN е абсурдна. Това каза Румен Петков от гражданската инициатива АБВ, в предаването "...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика