САЩ застана на страната на ДПС срещу Валери Симеонов

62148
САЩ застана на страната на ДПС срещу Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Вчерашното изказване на лидера на НФСБ Валери Симеонов от парламентарната трибуна, което беше насочено към ДПС и ги обвиняваше в манипулация на малцинствата, предизвика реакция и от американското посолство.

Да чуем публични изявления, унизяващи хора въз основа на тяхната раса или етническа принадлежност е шокиращо. Тъжно е да станем свидетели на публичен дебат, отровен от реч, която трябва да е неприемлива в едно модерно, демократично общество, особено по време на един празничен период в годината, белязан с добра воля и пожелания за мир. Това се посочва в изявление на американското посолство, цитирано от Агенция "Фокус".

Българското правосъдие призна: Не правим нищо да предотвратим расови престъпления

Няма специална политика за превенция на престъпления от расов характер. Това стана ясно от отговор на правосъдния министър Христо Ивано...

Надяваме се, че в този сезон на мир и добра воля всички българи ще се замислят върху своята вековна традиция на толерантност и ще положат усилия да отстояват своята световна репутация за мирно съжителство с хора от различни етноси. Всички народи се борят с проблемите, свързани с раса и дискриминация, включително и САЩ, но сред ценностите, които споделяме е и уважението към всички наши граждани, независимо от тяхната раса, религия или етническа принадлежност.

Днес, както и всеки друг ден, ние призоваваме българските граждани да осъдят всички форми на принизяваща реч и да бъдат положителни гласове в изграждането на едно приобщаващо общество, което отразява нашите общи ценности, без дискриминация и нетолерантност.

Какво каза Симеонов

Лидерът на НФСБ използва силни думи по адрес на ромския етнос, което предизвика ДПС и реакция. Симеонов използва словото си, за да илюстрира поведението на Движението за права и свободи спрямо ромите от своя гледна точка. Ето и част от речта на Симеонов.

Амнести Интернешънъл: България трябва да обуздае ксенофобското и расистко насилие

Българските власти трябва да изпратят ясен сигнал, че ще вземат нужните мерки да обуздаят растящите атаки срещу бежанци и мигранти по у...

"Остава въпросът какви са причините част от циганския етнос да се превърне в рушител на държавността и законите, защото хората, които по времето на социализма преди 25 години работеха, пращаха децата си на училище, даваха своя принос в създаването на обществени блага, сега са се превърнали в нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати без да работят, искащи пенсии по болест без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки."

"Кой създаде впечатлението на нашите мургави сънародници, че всичко им е позволено, че всичко им е разрешено, че всички са им длъжни, че трябва да се лекуват безплатно? Отговорът на тези въпроси би обяснил първопричините и би посочил начина на решение на този тежък проблем. И този отговор има своята политическа проекция, или както биха се изразили екзактно представителите на ДПС."

"ДПС е узурпирало правото да представлява циганския етнос, обещавайки му политическо представителство и малцинствени привилегии без каквито и да било задължения, изпълнявайки пъклената си цел за противопоставяне на българското общество."

"Пред малограмотното население на "Столипиново" през 2005 г. лидерът на партията Ахмен Доган обеща, че няма да плащат ток, ако гласуват за ДПС. През 2009 г., успоредно с обещанието за неплащане на ток и вода, пропагандаторите на ДПС въведоха нов метод - директно купуване."

"Истината е, че българското общество и държава са изправени през сериозен проблем, който трябва да бъде преодолян решително с прилагането на цялата сила на закона. Законът, за който великият Левски казваше, че е еднакъв за всички независимо от етноса им."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика