Шефката на ОИК-София подозира, че хората в "Армеец" симулират оплаквания

5396
Шефката на ОИК-София подозира, че хората в "Армеец" симулират оплаквания

Председателят на Общинската избирателна комисия в София Диляна Иванова, не смята, че има основание за оставки на когото и да било. Тя подозира, че сред хората, потърсили медицинска помощ насред кошмара в „Арена Армеец", има симуланти, предаде Дарик.

„На вас не ви ли се струва, че бройката на хората, потърсили медицинска помощ, е внушителна", каза Иванова, като според нея някой може да е търсил лекар и за главоболие. „Субективна преценка на даден човек е дали да потърси медицинска помощ или не. Не можем да коментираме моментното състояние на дадено лице", каза тя. Иванова допълни, че не е била пряк свидетел при търсене на медицинска помощ.

Продължава обработката на протоколи в "Арена Армеец" със 100-200 души вътре

Все още продължава обработката на протоколите от Общинската избирателна комисия (ОИК) в столицата в "Арена Армеец". Според хората, коит...

„Членовете на СИК по свое собствено желание са станали членове на тези комисии и поемайки това задължение, съответно поемат задължения, същественото от които е да може да се задължат след приключване на изборния ден да отчетат резултата от гласуването и да предадат протоколите и торбите с изборните книжа", обясни тя и попита „За какво причиняване на страдание говорим".

Работата е в голям обем и изисква доста време, каза Иванова.

117 души са прегледани от екипите на спешна помощ, а хората недоволстваха, че са като в затвор и стояха заключени с часове докато приключи процесът по предаване на изборните книжа в столичната зала "Арена Армеец".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика