Ще отговори ли ВСС защо има производства срещу "неизвестни" следователи и политици?

2716
Ще отговори ли ВСС защо има производства срещу "неизвестни" следователи и политици?
Снимка: БГНЕС

Трябва да установим дали има производства срещу „неизвестни” следователи и политици в Столичното следствие. Това заяви членът на ВСС Соня Найденова след вчерашното скандално изслушване на следовател Бойко Атанасов.

Беше даден и елементарен пример как „известен” извършител се превръща в „неизвестен”. Такъв е случаят със сина на депутата от ГЕРБ Димитър Танев, който вече е „неизвестен” във воденото досъдебно производство.

Ясен Тодоров щял "друг път" да представи справка с осъдени политици

Г-н Атанасов говори пред журналистите, не пред Етичната комисия на ВСС. Това заяви председателят ѝ Ясен Тодоров в коментар за думите на...

Соня Найденова поиска и да разбере дали при надзор от висшестоящ прокурор над прокурор с по-нисък ранг има неправомерен натиск. Две години следовател Атанасов е подавал сигнали по тази тема, както и по темата с т.нар. „шпиц команда” и явно отговорите на ВСС и съответните органи не са го задоволили, поясни Найденова пред bTV.

Не трябва да се залага на числено превъзходство – колко души не са съгласни с Атанасов, а с установяване на факти. Относно това как се образуват делата, как се сформират екипите от следователи, как има отделни сектори в отделите на следствието, което е забранено от Закона за съдебната власт, Найденова намекна, че колегите на Бойко Атанасов го подкрепят като цяло, но не даде конкретни имена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика