Сидеров и Чуколов остават под гаранция

2626
Сидеров и Чуколов остават под гаранция
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд потвърди паричната гаранция за Волен Сидеров и Десислав Чуколов, предаде БГНЕС.

В края на миналата седмица Софийската градска прокуратура протестира определението на Градския съд, с което Сидеров и Чуколов бяха пуснати под парична гаранция в размер на по 6 000 лева. Прокуратурата настоя спрямо двамата депутати да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, но това не бе уважено.

Според СГП доказана е не хипотетична, а реална опасност Волен Сидеров и Десислав Чуколов да извършат друго престъпление. Обвиняемите са лица със завишена степен на обществена опасност в сравнение с другите граждани, казаха от прокуратурата. В протеста си от СГП заявиха, че Сидеров и Чуколов демонстрират усещане за безнаказаност, като се опитват да омаловажат извършените от тях деяния и се представят като жертви на политически натиск. „Поведението им като цяло е груба демонстрация на власт и привилегии, като общоизвестна е страстта им към използване на служебни карти и изискване към органите на реда да им се представят, да им осигуряват съдействие и да посочват имената на ръководителите им, както и непреодолимо желание да извършват проверки в качеството си на органи какъвто не са. В тяхното поведение и действия се наблюдава градация, която преминава от хулиганство към деяния срещу личността, като същите стават все по – неудържими. При анализ на изложеното е налице постоянство, говорещо не за инцидентна проява, а за трайно изградени престъпни навици”.

Волен Сидеров и Десислав Чуколов са обвинени в хулиганство, извършено с изключителна дързост, а Сидеров е и с обвинение за принуда. Обвиненията са заради нахлуването им в НАТФИЗ в нощта на първия тур на местните избори. Второто обвинение срещу Сидеров пък е затова, че си е позволил да извие китките на студентка, за да пусне телефона, с който го снимала. Общо за двете престъпления законът предвижда до 11 години затвор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика