Сидеров поиска отваряне на затворените блокове на „Козлодуй”

16810
Сидеров поиска отваряне на затворените блокове на „Козлодуй”
Снимка: БГНЕС

Няма решение за спиране на блоковете в АЕЦ „Козлодуй”. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в предаването "Всяка неделя".

Според него проф. Андре Майсьо, президент на Световния съвет на ядрените работници, обвинява еврокомисарят Гюнтер Ферхойген, че лъже в писмото си относно заключението на плана за затваряне на 4-и и 5-и блок на АЕЦ „Козлодуй”, тъй като не се налагало да ги затварят.

Сидеров: Плевнелиев предлага сигурен начин за купуване на гласове

Г-н Плевнелиев в момента предлага един сигурен начин за купуване на гласове. Това каза пред журналисти в парламента председателят на &b...

По думите на Сидеров в периода 1991 - 2002 година от Европа притиснали България да направи подобрения в същите блокове на стойност 345 милиона, а след това решили, че те не били достатъчно сигурни и се стигнало до затварянето им. Той припомни, че 3 и 4 блок на АЕЦ-а бяха затворени на 31 декември 2006 г.

Сидеров обясни, че с тези данни може да се защити България и отново да се отворят блоковете 3-и и 4-и на АЕЦ „Козлодуй”. Той прогнозира, че до края на годината е възможно да се спасят двата блока, след това щяло да стане прекалено късно и те да бъдат дадени за разфасоване на предприятието РАО.

"Каква е играта - френската банка „Париба", която има сигурно десетки дела за измами и далавери, Жак Ширак я приватизира, тази банка се бори отдавна да закрие блоковете. Защо? Защото е инвестирала милиарди в румънската централа „Черна вода" и българската е конкуренция - тя има най-евтиния ток - трябва да се закрие. Кой ще я закрие - госпожа Кунева, тя започва тази дейност, след което получава награда. Тя като си приключи функциите с предаването на интересите на България, я сложиха в Надзорния съвет на „Париба" с огромна заплата. Това е факт, поради който даже имаше обвинения в конфликт на интереси, когато тя участва в изборите. Специално за нея връзката е тази. За Паси, Кобургготски, Ковачев, връзките са по-преплетени", каза още Волен Сидеров.

България може да се позове на Виенската конвенция, която сме подписали през 1987 г. Според нея когато дадена държава подпише договор след измама, той може да не се спазва, заяви още той.

"Атака" внася проект за повторно пускане на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй"

От "Атака" ще внесат проект за повторно пускане на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй", заяви лидерът на партията Волен Сидеров. П...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика