Сидеров покани Наришкин да посети България въпреки забраната

17890
Сидеров покани Наришкин да посети България въпреки забраната
Снимка: БГНЕС

В Белград лидерът на ПП „Атака” и водач на листата на партията за евроизборите Волен Сидеров участва в международния форум „Балкански диалог 2014“, който беше открит от председателя на долната камара на руския парламент Сергей Наришкин, съобщиха от пресцентъра на ПП „Атака”.

На форума Сидеров заяви: „Поканен съм като лидер на единствената в българския парламент партия – „Атака”, която заявява антиглобалистка и православна позиция. ПП „Атака” е за военен неутралитет на България, за излизане от НАТО, против неолиберализма и дивия капитализъм, който опустоши страната. Ние смятаме, че Евросъюзът трябва да се преустрои или да се разтури, защото сега той е една огромна пирамида, незачитаща мнението на обикновените хора в Европа. Пирамида със задкулисна власт и управляван на практика от САЩ. На предстоящите избори за европарламент нашата партия излиза с идеята за съюз на отечествата, а не гигантска бюрократична конструкция, каквато сега е ЕС”.

Държавната дума на Русия: Удивени сме от позицията ви за Наришкин

След като МВнР забрани на председателя на долната камара на руския парламент Сергей Наришкин да преминава държавната ни граница, острат...

Сидеров посочи, че ПП „Атака” е единствената партия в българския парламент, която е осъдила остро фашистката и криминална власт в Киев след преврата, извършен от т.нар. майдановци. Той подчерта, че „Атака” е единствената партия, обявила се категорично против налагането на санкции срещу Русия и против забранителните списъци за руски политици и бизнесмени. Сидеров заяви, че международната общност трябва да осъди военните действия на незаконното правителство на Украйна срещу собствените граждани.

„Днешните управници в Киев трябва да бъдат поставени в изолация и принудени да предадат властта на едно легитимно правителство след свободни и наблюдавани от международни наблюдатели парламентарни и президентски избори. Преди идването си тук, в София аз се обърнах с призив към българското правителство да осъди избиването на цивилни граждани от военните части на Киевското правителство, но този призив остана без отговор”, каза още Сидеров.

Лидерът на ПП „Атака” разговаря със Сергей Наришкин и го покани да посети България, въпреки наложените санкции. На въпрос дали би приел покана от българска парламентарна партия, Наришкин отговори: „Никога не съм отказвал срещи с колеги депутати, аз открито говорих в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Съжалявам, че асамблеята лиши руската делегация от право на глас. Това показва, че някои депутати не искат да чуят истината и бягат от диалог”. Волен Сидеров беше гост и на среща в руското посолство в Белград, на която присъства и Сергей Наришкин.

Припомняме, че спрямо председателя на Държавната дума Сергей Наришкин са наложени и действат следните ограничителни мерки на ЕС: забрана за влизане и транзитно преминаване на територията на държавите-членки на ЕС; замразяване на всички финансови средства, съгласно Решение на Съвета 2014/151/ОВППС от 21 март за изпълнение на Решение 2014/145/ОВППС относно налагането на ограничителни мерки във връзка с действия, подкопаващи или застрашаващи териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна и имплементиращи Регламенти 208/2014 от 5 март и 269/2014 от 17 март. Тези актове на ЕС са пряко приложими в България и задължителни за изпълнение. Решението на ЕС е в сила от 21 март 2014 г. – деня на публикуване в Официален вестник на ЕС и понастоящем се прилага до 17 септември 2014 г., като подлежи на постоянен преглед. Действието му се удължава или самото решение се изменя, в зависимост от случая, ако Съветът прецени, че целите му не са постигнати. В тази връзка планирата преди няколко месеца визита на Сергей Наришкин в периода 6-8 май беше отменена.

Сидеров иска оставката на Вигенин заради председателя на руския парламент

Поредно искане за оставка на министър от кабинета "Орешарски" отправи "Атака". След като известно време се занимаваха с вътрешния минис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика