Сидеров със стенограма: Гласувах против Орешарски, гласувам против Борисов

21954
Сидеров със стенограма: Гласувах против Орешарски, гласувам против Борисов
Снимка: БГНЕС

Имам много ясна аргументация – през 2009 година беше даден шанс на г-н Борисов, тогава с много повече депутати и по-голямо доверие. Партия ГЕРБ не оправда доверието, започна речта си Волен Сидеров. Кабинетът „Борисов 1” беше свален с протести, с кръв, със самозапалване, добави той.

БДЦ ще гласува срещу кабинета

От името на ПГ на Български демократичен център ние заявяваме, че групата на ГЕРБ като спечелила най-много гласове на тези избори трябв...

Трябвало да се състави правителство, не можело да има нови избори – защо бе, дами и господа, попита Сидеров. През 90-те години Жельо Желев не искаше избори, беше съставено „правителство на спасението на Димитър Попов”. Инфлацията се вдигна, хората обедняха, после дойде време за бандитската приватизация. Това е дежа вю – дежа вю от 90-та година, категоричен беше Сидеров. Тези партии, които сега влизат в коалиция, нямаше да получат и един глас, ако бяха обещавали друго преди изборите, каза лидерът на „Атака”.

Нямаше нищо прозрачно в консултациите – щом нямаше излъчване на живо, по телевизията, преговорите бяха на тъмно. Нямаше никакво значение, че журналистите тичат наляво-надясно и чакат отговорите. „Елитът” с гордо вдигната глава подминаваше медиаторите в лицето на медиите. Искри изкачат от очите на Реформаторите, каза Сидеров.

Миналата година бяха инспирирани и платени протести, които тогава мен лично ме обиждаха. Сега има поне двама министри – г-н Даниел Митов и г-н Христо Иванов, които са пряко служители на чужда държава. Митов си взе отпуск от американска институция, за да стане служебен министър. Е какво да очакваме - естествено, че той ще прокарва интересите на САЩ. Води се глобална война, а ние си играем на евроатлантически състезания. Европа ще бъде променена – не може да се подчинява на САЩ и да се развива, ЕС се прострелва в крака. Ще се промени и България. Не чувам важните въпроси – защо избягаха младите хора, къде е здравеопазването, доходите. В програмната декларация на четирите партии има само общи приказки – „ускорен икономически ръст”. Не посмяхте да върнете добива на злато в български ръце. В България няма чужди инвеститори – има колонизатори, подчерта изрично Сидеров. За нас не е важно да обичаш НАТО, а народът ти да живее по-добре, добави той.

Аз гласувах „против” правителството на Пламен Орешарски – за сведение на спекулантите, каза Сидеров, който показа стенограма как е гласувал преди малко повече от година. Вие сега ще управлявате като тях – няма да изгоните американските колонизатори, защото сте вързани за тях. Протестът от миналата година беше финансиран, за да се върнат тези кръгове, които загубиха властта в началото на 2013 година. Бяха отрязани определени кръгове около Росен Плевнелиев и те, в крайна сметка, с „некадърен Майдан” докараха нещата до преврат чрез предсрочни избори, за да се върнат. Седни, да седна – това стана. Народните протести ще продължат, заяви Сидеров. Това е кабинет на далаверата – подарявам Ви, г-н Борисов, как съм гласувал за кабинета Орешарски, защото народът казва: „Който лъже, на въже”, завърши Сидеров.

Местан: България за първи път ще се управлява с участието на ксенофобоска партия

Това мнозинство не е повод за ръкопляскания и бурни възгласи, защото не е продукт на политическия компромис. Това заяви лидерът на ДПС ...

В отговор Радан Кънев каза, че не може да пропусне "съветското крило на ДПС". Най-глупавото е да се връщаме към стари грхове - няма правителство, което да няма грешки. И аз съм критикувал г-н Борисов като управляващ, но народът го избра. Сега вземаме най-тежките ресори, за да покажем и ние какво можем и да търсим повече доверие от избирателите, добави Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика