Симеонов към ДПС: Спрете заиграването с етническата карта

12407
Симеонов към ДПС: Спрете заиграването с етническата карта
Снимка: БГНЕС

Спрете заиграването с етническата карта, етносите в българската държава нямат нужда от посредниците. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов, предаде „Фокус”.

Валери Симеонов посочи, че атентата на гара Буново е най-тежкият, но не и единственият извършен терористичен акт. „Тези и още много други са насочени не срещу тогавашната власт, армията и милицията, но е било да осакатят, колкото може повече български граждани, а истинската цел – насаждане на омраза. През 2007 със средства на ТВ „Скат” и синовете на Николай Хайтов, на гара Буново изградихме мемориал. На 11 септември и 9 март прекланят глави очевидци на трагедията и патриоти от цялата страна. В поклонението преди два дни за първи път участваха министър-председателят Бойко Борисов, министри, областни управители и представители на всички ПГ, освен ДПС”, заяви той.

Радан от Варна: Смяната на Вучков, Лазаров и Писанчев помага да се отстрани ДПС

Създават се реални възможности за вдигане на чадъра над корупцията и организираната престъпност в България, както и на процеса на куп...

Симеонов разказа, че осъдените за това зверство и убийство са имали паметник в община Руен, наречен от народа ни "Кървавата чешма". „Паметникът бе построен незаконно и открит с празненство от председателя на ДПС Ахмед Доган. Край този кървав паметник на тероризма, ДПС устройваше събори и веселия като по този начин се гавреше с чувствата не само на родителите и близките на загиналите жертви, но и на целия българския народ. Така ДПС продължи да изпълнява истинската задача на протурските терористи – насаждане на страх, омраза, разделяне на българското общество в услуга на чужда държава. Незаконната кървава чешма беше съборена през 2009 година благодарение на ТВ „Скат” и Милен Ненчев”, поясни Симеонов.

„Голяма част от мюсюлманите виждат истинското лице на ДПС, изпитват на собствен гръб федоализма и мафиотските зависимости”, коментира той и добави, че ДПС са се насочили към капсулиране на циганското малцинство. „Каква бурна реакция предизвика декларацията на 17 декември от името на Патриотичния фронт, че ДПС узурпира правото на единствен представител на циганския етнос. Част от хората от този етнос, които преди 25 години работеха, пращаха децата си на училище, даваха своя принос, сега се е превърнала в освирепели човекоподобни, готови на убийство, за да ограбят. Бяхме обвинени в ксенофобия, за това че казахме истината и защитихме достоен български министър. Обединените соросоиди, хелзинкски мафиоти и треторазрядни депесарски доносници нададоха вой до небесата. България е изправена пред пропастта на етническа криза”, обяви Валери Симеонов.

„Два месеца по-късно нападенията над медицински екипи в циганските квартали не спират. Грабежите и побоите над самотните пенсионери са нещо обичайно”, посочи той.

„Защитниците на европейските ценности оврякаха всички медии за запален джип на ДПС. Защо не отидете във Велико Търново и Правец, за да изнесете лекция срещу ксенофобията и расизма на българите?”, запита той. „Пак ли ще обяснявате на полуграмотните избиратели, че имат само права и всички са длъжни да им плащат тока, данъците, водата, социалните помощи и да издържат децата, които са родители безотговорно? Пак ли ще подклаждате пожара на етническото разделение и противопоставяне, както става в Катуница? Политическият саботаж, който извършвате, породи вълната масовото народно недоволство и доведе до пълната Ви политическа изолация. Спрете заиграването с етническата карта, етносите в българската държава нямат нужда от посредниците”, каза Симеонов, обръщайки се към ДПС.

ДПС обърна на политически атаки и подпаления си бус

Вярвам, че органите на реда и службите ще си свършат работата. Това заяви депутатът Мустафа Карадайъ по време на пресконференция, свърз...

„Патриотичният фронт ще настоява за публичен регистър на тези 700 осъдени на свобода, които се шляят из България, затягане на мерките за неотклонения в НПК, за предопределяне на дискусията за доживотен затвор без право на замяна и широка обществена дискусия за смъртното наказание”, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика