Симеонов: Ловците на мигранти са ниско ниво мутренски бригади на Бургас и Ямбол

1718
Симеонов: Ловците на мигранти са ниско ниво мутренски бригади на Бургас и Ямбол
Снимка: БГНЕС

Отрядите, които залавят мигранти по границата са част от трафикантска мрежа и получават по 500 евро на човек. Това каза пред bTV Георги Манев, концесионер на ловното поле „Осман баир” в община Средец, което е почти до самата граница.

„Ако ви извикам с една камера и определено знам джипиес точките, откъдето ще минат, аз легализирам това тяхно действие и всъщност за 20 човека си получавам 10 000 евро.

Те викат камери и Гранична полиция, за да може последващите действия на Гранична полиция да бъдат ограничени. В момента Гранична полиция си върши перфектно работата. Дори самите мигранти казват, че в България не искат да влизат. Това е резултат от добрата дейност на Гранична полиция”, допълни Манев.

Валери Симеонов видя Турция като източник на радикален ислям

Естествено, че ще има ефект. Всеки закон, който се спазва, има ефект. Има забрана да се носи бурка в редица други държави – Франц...

Гражданският лов на мигранти по границата не е никакъв патриотизъм. Това са мутренски бригади на кварталните мутри на Бургас и на Ямбол, които даже са ниско ниво. Това каза в предаването „Лице в лице” съпредседателят на Патриотичния фронт и председател на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов.

Той допълни, че бежанците са наплашени, тяхната психология не е такава, каквато се внушава, че са едва ли не терористи.

Според него бежанците са нещастни авантюристи, които си търсят лекото на живота. По думите му нашите доброволци ги посрещат, пребиват ги и ги ограбват - събират им джиесемите, парите, джипиесите, последни модели.

В целия Арабски свят вече се е разчуло, че България не е гостоприемна за тези авантюристи, те са престъпници, преминавайки границата, каза Валери Симеонов.

Симеонов: Бежанците минават през границата със съдействието на българските граничари

Всички бежанци, които минават през българските граници, го правят със съдействието на българската гранична полиция. Това каза председат...

Според Манев една от причините бежанците да минават свободно през ловното поле е, че оградата все още не е достроена. В тази връзка Валери Симеонов заяви, че главната задача на Патриотичния фронт е да се завърши час по-скоро оградата. Той обясни, че до момента има осигурени средства за разплащане на това, което е проектирано, но за тази част, която е около 80 км, която все още се проектира, няма осигурени средства.

Манев обясни, че бежанците употребяват наркотик, извлечен от мака, за да могат да изминат по-бързо вътрешния преход от границата до първия асфалтиран участък, където ще ги посрещнат. Част от тях са и доста агресивни, допълни концесионерът.

Той обясни, че когато срещнат мигранти на територията на ловното поле им дават храна – кашкавал, домати и сирене, за да ги забавят докато дойдат граничните полицаи.

Валери Симеонов коментира и темата с офшорките. Той каза, че има политици, които са ползвали доста мащабно услугите на офшорни фирм. Симеонов припомни петте офшорки на партия „Атака” на Сейшелските острови, всяка от която, по думите му, е регистрирана с по 150 000 долара, а в годишния баланс за 2010 година на „Атака” няма такива пари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика