Симеонов: За България няма сериозен риск, тъй като не участва в коалицията срещу ИД

4793
Симеонов: За България няма сериозен риск, тъй като не участва в коалицията срещу ИД
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че има кой знае какъв сериозен риск за България, защото тя не е пряк участник в коалицията срещу „Ислямска държава”. Това коментира председателят на ПГ на „Патриотичния фронт” Валери Симеонов по повод информацията, че двама членове на терористичната групировка са влезли на територията на страната ни.

„От друга страна нямаме и кой знае какви прояви в национален или международен мащаб. Според мен както излезе и в средствата за масова информация, това по-скоро са криминални престъпници. Не мисля, че трябва да се създава паника и да се насажда страх у хората”, посочи Симеонов.

НС удължи срока на действие на комисията на Валери Симеонов

Народното събрание удължи срока на действие на Временната анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в Бълга...

По думите му трябва да има достатъчно факти, за да се анализира, особено пък такива операции, които не са публично достояние.

„Това са секретни действия. Публикуването на личните им документи е изтичане на информация, но от друга стана това говори, че присъствието им не носи някакъв риск, а по-скоро са криминални. България е коридор по силата на обстоятелството на нейното географско разположение. Мерките, които трябва да се предприемат са тези, за които ние настояваме още от преди изборите и за които успяхме да убедим държавата”, уточни Симеонов.

Той посочи, че на първо място това е оградата на границата с Турция. „Оградата и засиленият граничен контрол са двата фактора, които категорично ще намалят и ще могат да спрат каквото и да е проникване на бежанци, емигранти, криминални или мюсюлмански крайни терористични групи и индивиди. Това трябва да бъде съчетано с доста сериозен обем на информация, както с останалите страни на ЕС, така и със страните от Близкия Изток, защото информация има”, добави Симеонов.

Според него просто трябва да има по-тясно сътрудничество между службите. „Това са трите фактора, които биха могли да предотвратят евентуалните последици и случаи като този на летище „Сарафово”. Естествено, необходими са и мерки, свързани с въвеждането на единната система за информация в туризма. Такава все още не е въведена, но съгласно нея, абсолютно всяко лице, което се настанява където и да било, трябва да бъде регистрирано и тази информация да е достъпна в централен масив база данни. България е една от малкото държави, която не го е въвела”, обясни още Валери Симеонов.

Патриотичният фронт подкрепя Мая Манолова за омбудсман

Подкрепяме дамата - така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира темата с новия омбудсман в предаването "Още от деня" на БНТ. Както ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика