Синдикатът на МВР призова Бъчварова да спазва закона

10384
Синдикатът на МВР призова Бъчварова да спазва закона
Снимка: БГНЕС

Синдикална федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ изпрати писмо до вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, в което й напомня какви са задълженията на ръководството на МВР, съобщиха от полицейския синдикат.

Основният мотив за това е заявеният от нея отказ да започне преговори, въпреки изричната разпоредба на чл. 244 ал. 3, който я задължава да го направи.

СФСМВР информират министър Бъчварова, че искането на оставки не отменя задълженията й съгласно ЗМВР. Личното възприемане на тези синдикални искания като "рекет" от страна на вътрешния министър и медийно заявената позиция, че няма да води преговори, докато се иска нейната оставка, дават основания на СФСМВР да възприемат именно нейната позиция като рекет, в смисъл "оттеглете искането за оставка, иначе няма да преговарям".

От Федерацията заявяват, че императивната разпоредба на чл.244 ал.3 от ЗМВР важи както за тях като социален партньор, така и за ръководството на МВР, които имат определени задължения, чиито задължения не са обвързани с искане или неискане на оставки.

От синдиката настояват ръководството на МВР да спази закона, да изпълни тези си задължения и да започне преговори, с цел разрешаване на спорните въпроси.

Припомняме, че УС на СФСМВР взе решение за удължаване провеждането на събрания на открито на тема: Против промени в осигурителната система за заетите в сектор "Сигурност" и за реформи в МВР, и сектор "Сигурност" до 5 юли 2015г. и провеждане на протест на 5 юли – празника на МВР.

Бъчварова: Ще си подам оставката само ако премиерът я поиска

Ще подам оставката си само ако ми я поиска премиерът. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред Б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика