Служители на "Ноу фрейм медия" излизат на протест срещу Бареков

36357
Служители на "Ноу фрейм медия" излизат на протест срещу Бареков
Снимка: БГНЕС

Служители на "Ноу фрейм медия" излизат на протест срещу собственика на компанията Николай Бареков. Това съобщиха те в отворено писмо до медиите.

Ето и пълния текст на писмото:

Ние сме бивши служители на фирмата на г-н Николай Бареков ‘‘Ноу фрейм медия‘‘. На 30.05. 2014 г. бяхме освободени от работа буквално за един ден без никакво предупреждение.

Беше ни обяснено да не се притесняваме за заплатите си, които и без това се бавеха всеки месец. Тези, които бяха на трудови договори, бяха натискани да ги прекратят по взаимно съгласие под предлог, че ако не искат, няма да работят повече за фирмата! До този момент няма никаква информация за това кога и дали ще си вземем дължимото от фирмата на г-н Бареков . При опитите ни да си потърсим правата в офиса на г-н Бареков винаги се сблъсквахме с големи момчета с пистолети и празни погледи!

В същото време г-н Бареков твърди по всички медии, че е богат и помага на хората! Обикаля България със свитата си и прави предизборната си кампания! Питаме, г-н Бареков, кога ще ни платите, нали мислите за хората?

Колеги, на 27.09.2014 г. от 17:00 ще бъде проведен протест пред офиса на г-н Бареков в гр. София.

TV7 и ББТ дължат 4,5 милиона лева (без ДДС) на „Ноу Фрейм Медия България“ към 30 юни т.г. Това се казва в отворено писмо от продуцентската компания, дошло във връзка с анонимното съобщение от бивши служители.

3 милиона от общата сума се дължат от TV7, а 1,5 милиона - от Балкан българска телевизия.

„Тези вземания са дължими на база договори между „Ноу Фрейм Медия България“ в качеството си на „Продуцент“, от една страна и ТВ Седем ЕАД и/или Балкан българска телевизия ЕАД в качеството си на „Възложител“ от друга страна за телевизионна реализация на аудио-визуални произведения“, се казва в писмото.

Всички тези предавания са произведени и излъчени по програми TV7 и NEWS7, собственост на горецитираните дружества.

Съгласно договорите възнаграждението към Продуцента се дължи „до 30-то число на месеца, следващ месеца на излъчване на Предаването за всички предадени епизоди на Предаването през предходния месец“, обясняват от „Ноу фрейм“ и изброяват детайлно за какво са задълженията:

„Усещане за жена“ – 486 хил. лева без ДДС;

„Оригиналът“ – 243 хил лева без ДДС;

„Къртицата“ –1 млн лева без ДДС;

Ударна доза комунизъм с Бареков - този път на енергийни теми

След като раздаде безплатни таблети на учениците, реши въпроса с безработицата, "разреши" стачката на миньорите от миналата седмица и "...

„Пряка демокрация“ –177 хил.лева без ДДС;

„Следващият, моля“ –1 млн лева без ДДС;

„Пред банята“ –48 хил. лева без ДДС;

„Преди банята“ – 71хил лева без ДДС;

„Граждански контрол“ –1,4 млн лева без ДДС;

Бареков ревна: ДПС ще прави "Костинброд", Касим Дал също участва

Движението за права и свободи се готви да фалшифицира изборния си резултат - с операция, подобна на тази в Костинброд, но с кодово име ...

„Факторът Кошлуков“ –26 хил лева без ДДС;

„От другата страна“- 27 хил.лева без ДДС;

„Предаването „Карбовски“ – 43 хил. лева без ДДС;

„Терминал 7“ - 46 хил. лева без ДДС.

Заради неизплатените суми продуцентите дължат възнаграждения към свои доставчици и лица, наети по граждански и трудови правоотношения, признават в писмото си от „Ноу Фрейм“.

КТ Подкрепа отрича Ковачки да използва миньорите в подкрепа на Бареков

Не е вярно, че миньорите са систематично натискани и използвани като глас за определени политически партии – в това съм категорич...

„За съжаление, многократно отправените добронамерени покани за заплащане на дължимите суми не постигнаха никакъв резултат. Забавата в заплащането на дължимите суми от няколко месеца доведе до безизходно положение за „Ноу Фрейм Медия България“, пишат още компанията.

В обръщението се припомня и че заради запазването на интересите на всички контрагенти на продуцентската къща, тя бе принудена да подаде молба за обявяване в несъстоятелност на ТВ Седем ЕАД и Балкан българска телевизия ЕАД като единствено средство за защита и възможност за получаване на дължимите суми.

След 20 юни т.г. по сметките на компанията не са постъпвали суми от TV7 и ББТ, пишат от „Ноу Фрейм“. „Ако те твърдят обратното, моля да го докажат, за да не изпадаме в подобни ситуации.“

От компанията допълват още, че всички задължения ще бъдат изплатени точно и коректно към контрагентите, наетите лица и служителите веднага след получаване на дължимите суми.

„За пореден път приканваме тези дружества да изпълнят договорните си задължения към НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ЕАД“, завършва писмото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com