Шефът на "Гранична полиция" с обяснение по запис от камера как минават мигранти

2616
Шефът на "Гранична полиция" с обяснение по запис от камера как минават мигранти
Снимка: БГНЕС

Беше назначена проверка по отношение на записа от термокамерата, на която се вижда как група мигранти минават през границата без да се виждат полицаи на записа, които да им попречат. Беше констатирано, че няма нито едно неправилно действие, извършено от граничните полицаи. Това заяви шефът на „Гранична полиция” Антонио Ангелов.

Според него патрулът, който се виждал на камерата – двама души, били само наблюдатели, а „в дълбочина” имало група полицаи, които да задържат мигрантите. Тя не се вижда на термовизионната камера, защото мигрантите трябва да бъдат задържани така, че да не се пръснат и избягат – говорим за 60 души. В тази група мигранти каналджии няма, обясни Ангелов пред Нова телевизия. Той уточни, че за тази група имало информация от друга служба и въпросната служба поискала да се действа така, за да не се разкрие източникът на данните.

Демографски проблем: Турция е пред най-голямото си вътрешно предизвикателство

Вероятно е в следващите няколко години Турция да трябва да реши какво да прави с едни 3,5-4 млн. души, които искат за постоянно да оста...

Не знам за какви евра става въпрос – кой ги е взел, кой не ги е взел. Не виждам нищо безпрепятствено в случая – тези мигранти са били задържани, подчерта граничният полицай. По думите му мигрантите предпочитат по-открити местности, за да могат да минат бързо и да се укрият в гориста местност.

Попитан как тогава записът от термокамерата изтече до медиите, Ангелов призна, че „за съжаление имаме къртица и къртицата ще бъде наказана”. Тази информация не е класифицирана, уточни комисарят. Установено е кой е служителят, подал записа и той ще бъде наказан, добави Ангелов.

Шефът на „Гранична полиция” каза и, че е дал награда на неправителствената организация „Закрила на българските граждани” за адекватна реакция при случай на преминали незаконно границата с Турция мигранти. Предложих на тези момчета друг път като ходят по гората, да ни казват къде ще са, за да реагираме още по-адекватно. Тази група мигранти е била спокойна, но не винаги е така, заяви Ангелов. Той не се съгласи, че през границата ни с Турция има магистрала за мигранти. Магистрали имаше през Гърция за Македония, уточни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com