Софийският апелативен съд даде ход на делото за мерките на Сидеров и Чуколов

3389
Софийският апелативен съд даде ход на делото за мерките на Сидеров и Чуколов
Снимка: БГНЕС

Апелативен съд – София даде ход на делото, с което разглежда протеста на Софийска градска прокуратура против определението на Софийски градски съд от 18.11.2015г., с което искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Волен Сидеров и Десислав Чуколов не бе уважено, а спрямо обвиняемите лица бе взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на по 6 000 лева.

Десислав Чуколов и Волен Сидеров се явиха лично заедно с адвокатите си Константин Симеонов, Петър Петров и Явор Нотев.

Димитър Стоянов и Павел Чернев: Ще пуснат Сидеров заради прокуратурата

В края на деня съм убеден, че ще се разиграе поредният етюд „ние ги хващаме, те ги пускат”. Убеден съм, че прокуратурата из...

Прокурорът представи документи от 2011 г. и 2013 г., които поиска да бъдат използвани като доказателство, че Волен Сидеров може да извърши друго престъпление и да бъдат приети като основание лидерът на ПП "Атака" да бъде оставен в ареста.

Адвокатите на обвиняемите поискаха от съда да не приемат представените от СГП документи с обяснението, че те нямат отношение към разглеждания казус и заявиха, че представените документи не представляват доказателство, че Сидеров ще извърши друго престъпление. Защитниците определиха документите като нещо тенденциозно и заявиха, че те се отнасят за отдавна минал период.

След кратко оттегляне, съставът на съда реши, че представените документи касаят предмета на производството и тепърва ще се реши доколко доказателствата ще бъдат взети под внимание.

Припомняме, че на 18 ноември след двучасово заседание, Софийски градски съд остави без уважение искането на прокуратурата да наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо обвиняемите народни представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов и наложи "парична гаранция" в размер на 6 000 лева. След решението на съда, двамата веднага бяха освободени от следствения арест, където по-рано бяха задържани с прокурорско разпореждане за срок до 72 часа, но имат задължението в 7-дневен срок да внесат определената от съда парична гаранция. След задържането им, Софийски градски съд изиска документите по досъдебното производство от Софийска градска прокуратура за образуване на съдебно производство. По същото време държавното обвинение внесе и искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” и за двамата обвиняеми, която съдът остави без уважение. В СГС постъпиха и жалби от защитата на двамата народни представители срещу прокурорското разпореждане, с което те бяха задържани в следствения арест за срок до 72 часа, които бяха разгледани в рамките на същото съдебно заседание с цел процесуална икономия. Съдът се произнесе и по жалбата срещу задържането на Сидеров и Чуколов и го определи като незаконосъобразно.

САС заседава утре по мерките за неотклонение на Сидеров и Чуколов

Софийският апелативен съд ще заседава утре (24 ноември) по мерките за неотклонение на депутатите от партия „Атака” Волен ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика