Соломон Паси: НАТО не иска война с Русия

16291
Соломон Паси: НАТО не иска война с Русия
Снимка: БГНЕС

НАТО не иска война с Русия. Последният безумец, който го е искал, е Хитлер. Това коментира основателят на атлантическия клуб у нас и бивш министър на вътрешните работи Соломон Паси. Според него Русия е необходима на запада например в борбата срещу Ислямска држава или Русия. 

Създаването на източен фланг на Алианса цели да покаже, че Русия трябва да бъде ограничена в агресивните си действия. В шесте команандни центъра ще се обърне внимание на киберзащитата. Там няма да има танкове и оръжия, а образовани военни с таблети и компютри. Това стана ясно още думите на Паси в ефира на БНТ.

Соломон Паси: НАТО става безсмислено, трябва да се готвим за среща с извънземните

Организации от типа на НАТО ще станат безсмислени, но трябва да се готвим за среща със създания от други планети. Това заяви Соломон Па...

Той беше категоричен, че у нас ще бъдат създадени и малко работни места покрай новото звено. То ще има около 40 души персонал.

Сигналът с укрепването на източния фланг е: Видяхме какво се случи в Украйна, няма да позволим това да се случи в Литва, Латвия, България и тн. Това обясни Паси. Според него казано от Буш-старши, че НАТО ще спре да се разширява след 1990 г. не е важно и няма значение. Най-малкото защото в атлантическия договор от 1949 г. е записано, че всички страни на север от Тропика на Рака може да се присъединят към Алианса.

Според основателя на атлантическия клуб у нас изграждането на военна инфраструктура не те прави мишена. Той направи сравнение с поставянето на ограда на лозето и някой да дойде и да ти направи забележка, че няма смисъл. Смисъл обаче имало - най-малкото, защото част от онези, които искат да крадат, ще бъдат спрени.

 

Столтенберг: НАТО ще има свой контролен пункт в България

През следващата седмица НАТО ще вземе решение за създаване на командни и контролни звена в страните от Прибалтика, Полша, Румъния и Б...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика