"Спаси София" към кмета на Бургас: Обяснете на Фандъкова как се управлява град

5836
"Спаси София" към кмета на Бургас: Обяснете на Фандъкова как се управлява град
Снимка: БГНЕС

Неправителната организация "Спаси София" се обърна към кмета на Бургас Димитър Николов с молба да "се отбие до кабинета на столичния кмет Йорданка Фандъкова, за да ѝ обясни как се управлява модерен град". Това стана в социалната мрежа Facebook, където от организацията коментираха новината, че от юни в Бургас се въвежда електронна билетна система за градския транспорт.

"Това ще позволи неограничено пътуване с едно билетче на цена 0,95 лв. в рамките на 45 минути! Тази отлична новина, за съжаление на софиянци не идва от голямата и богата столица, а от уж „провинциален” Бургас", пишат от "Спаси София".

"Спаси София": Поскъпването на билета без подобряване на услугата е недопустимо

"Спаси София" категорично се противопоставя на мярката за увеличение на еднократния билет за градски транспорт в София. На нарочна пре...

Според тях въпреки ограничените финансови ресурси, с които разполага, в последните години Бургас се превръща в най-уредения град в България и чийто управници без страх въвеждат добрите световни практики в градоустройството.

"Едва 200 000 жители живеят в Бургас, но това не пречи на амбциозния кмет да предоставя на съгражданите си услуги, за които в София можем само да мечтаем: система от БУС ленти, целогодишен нощен транспорт, широки и удобни вело алеи, уредени и зелени междублокови пространства... Недопустимо е по-голяма част от европейското и държавно финансиране, по нареждане, да се наливат в София за сметка на другите градове и въпреки това столицата да изглежда толкова неуредена", коментират още от организацията.

"Г-н Димитър Николов, молим Ви, при следващото Ви пътуване в София да се отбиете до кабинета на г-жа Йорданка Фандъкова и Любомир Христов да им подскажете как се управлява един модерен град. Явно пътуванията до Париж и Виена не са успели да накарат кметицата ни да се замисли в каква посока води София и какви са наистина правилните и устойчиви решения. Но иначе... голям напън да бъдем Европейска зелена столица...", завършват от "Спаси София".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика