Според Цветанов до 10 дни ще има конкретика по коалиционното споразумение между ГЕРБ и РБ

1596
Според Цветанов до 10 дни ще има конкретика по коалиционното споразумение между ГЕРБ и РБ
Снимка: БГНЕС

В 12.00 ч. Народното събрание започват консултациите между ГЕРБ и Реформаторския блок (РБ) във връзка с анекса към споразумението за коалиционното управление. Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той уточни, че до десет дни ще има конкретика по всички точки на споразумението, предаде БНР.

ВКС се заема с човека, заради когото Цветанов отиде на съд

Днес Върховният касационен съд ще заседава по делото срещу бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. Именно Тодоров...

Основните акценти са съдебната реформа, изборното законодателство, здравеопазването, енергетиката и образованието. В преговорния екип от страна на ГЕРБ ще влязат депутатите Цветан Цветанов, Данаил Кирилов, Делян Добрев, Милена Дамянова, Димитър Лазаров и Даниела Дариткова.

По повод призива на президента за промени в Конституцията, както и на лидера на АБВ Георги Първанов, Цветанов обяви, че в този парламент няма да може да се сформира необходимото парламентарно мнозинство, за да бъдат направени изменения в основния закон.

"Аз смятам, че към настоящият момент трудно ще се стигне до подобен консенсус от 180 гласа народни представители, които да подкрепят каквато и да било конституционна промяна. Повече го отдавам на предстоящите президентски избори и всеки ще може действително да представя съответните си аргументи за конституционни промени. Но смятам, че трябва да бъдем реалисти. Като един нормален човек, който е реален във всички тези политически разговори, които се водят в сегашния парламент, смятам, че няма да може да се съберат 180 гласа по каквато и да било тема", каза Цветанов.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ отказа да коментира думите на Радан Кънев за предсрочни избори и заяви, че би коментирал само единна позиция на Реформаторския блок.

Цветанов: МВР е най-тежкият ресор в правителството в последните 26 години

"Трябва да бъдем по-спокойни и по-издръжливи, защото да ръководиш Министерство на вътрешните работи (МВР) е най-тежкият ресор във вся...

"Такава позиция не съм чул досега, така че не ме карайте да коментирам определени депутати от РБ. Ние не се месим, както в политическия живот, на която и да било друга политическа сила, нито пък в стабилността на РБ, което е функция на всички партии, които участват в него", каза Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика