Страстите около Бокова - от компромис до не се извинихте за избитите в лагерите

2862
Страстите около Бокова - от компромис до не се извинихте за избитите в лагерите
Снимка: БГНЕС

Призовавам всички, които се чувстват българи, да се обединим. Темата не е Ирина срещу Кристалина, защото и двете са от едни и същи среди – на Георгиева кръщелното ѝ име е Сталинка. Трябва да се обединим около исторически компромис за България, призова червеният депутат и сътрудник на ДС Таско Ерменков по темата с кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

За съжаление тази кандидатура в самото начало е минирана. Тя разделя тежко българското общество – заради това, че Ирина Бокова е продукт на българската комунистическа номенклатура. Факт ли е това, попита о.з. ген. Атанас Атанасов Ерменков. Ама и Кристалина е такъв продукт, отвърна той, на което Атанасов отвърна, че той и за нея не лобирал. Нямаш доверието на собствената си нация, а отиваш на международното поле, каза Атанасов. Може ли да търсим подкрепа от Източна Европа за такава кандидатура след като и те знаят какво е комунистическото наследство, попита тъмносиният политик в сутрешния блок на bTV.

Бокова: Благодаря на българското правителство за навременната подкрепа

"За мен е голяма чест да бъде номинирана за кандидат на България за поста Генерален секретар на ООН". Това се казва в изявлението на И...

От своя страна Ерменков наблегна, че Бокова има много връзки и е създала много позитивни контакти като шеф на ЮНЕСКО. Според самата Бокова хората гледали на нея като шеф на ЮНЕСКО и в чужбина я питали на кого е кандидат – на Африка ли, на Латинска Америка ли. Какво е допринесло за България избирането на Георги Димитров за шеф на Коминтерна – толкова ще допринесе и избора на Бокова за генерален секретар на ООН, каза Атанасов. Виждам някаква завист, аз поне не съм прескачал чинове в армията, върна топката в полето на Атанасов Таско Ерменков. Един път не се извинихте на хората, чиито близки избихте по лагери и хвърлихте на прасетата, върна Атанасов. В края на Втората световна война в България е имало гражданска война - загинали са виновни и невинни. Да се търси справедливост е много, много трудно, коментира Ерменков.

По скандала със списъците от КТБ Ерменков каза, че синдиците явно не са ходили на училище, след като излизат с една информация и после коригират. Като знам как може да се прехвърлят, внасят и изнасят пари с фалшиви пълномощни, трябва да има по-сериозна проверка, посочи той. Проблемът на тази банка не е внасянето, а изнасянето на парите, коментира о.з. генерал Атанас Атанасов. Не е случайно, че списъците бяха изкарани сега – това беше направено, за да се омаловажат действията на правителството по скандала „Бокова”, заяви той.

Истински спор относно кандидатурата на Бокова се разрази и в студиото на Нова телевизия относно номинацията на Ирина Бокова за шеф на ООН. Един срещу друг застанаха бившият депутат Татяна Буруджиева и журналистът Иво Инджев. Ирина Бокова има най-големи шансове да се пребори за поста шеф на ООН, смята Буруджиева. По думите ѝ много скоро обществото ще се убеди, че нейната кандидатура в никакъв случай не е само руска.

"Сергей Лавров говори от името на Източна Европа за кандидатурата на Ирина Бокова. Питани ли са обаче държавите в Източна Европа дали са съгласни с нейната номинация", коментира от своя страна Иво Инджев. Според него, Бокова говори по начина, по който нейните обожатели и ухажори искат да чуят.

Митов: Нищо не налагаше спешност за кандидатурата на Бокова

Нищо не е налагало спешност за обявената снощи кандидатура на Ирина Бокова за Главен секретар на ООН, просто трябваше да вземем решение...

"Аз виждам вашия комплекс от онези времена", контрира го Буруджиева, а Инджев отговори: "Аз ще стана и ще си тръгна, защото вече казах, че няма да сядам на една маса с хора, които ме засягат на лична основа."

"В България няма дискусия за кандидатурата на Ирина Бокова. В България да си прозападно настроен е равно на ислямизъм. С какво Марин Райков е по-слаб дипломат от Ирина Бокова", каза Инджев, а бившата депутатка отговори: "Той няма нужния опит, който е задължителен за тази позиция. Истина е обаче, че трябва по-голяма дискусия. Няма алтернатива на Ирина Бокова."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика