Студентите са изостанали от съвремието, каза Янаки Стоилов

28902
Студентите са изостанали от съвремието, каза Янаки Стоилов
Снимка: БГНЕС

Хубавото е, че студентите проявяват позиция, защото моите впечатления са, че те по-рядко се интерсуват от обществено-социална дейност. Но при нас се случват две крайности – или безразличние, или крайни действия като окупацията. Това заяви червеният депутат Янаки Стоилов, който е преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Аз бих се съгласил дори с такава крайна форма на протест, но ако имаше съгласие на факултативните съвети, дори бих я одобрил. Важно е мнозинството какво мисли, а в случая не е така – прави се окупация без да се пита никой, проваля се насрочена международна конференция, каза Стоилов.

Ще бъде ли окупацията на СУ "чудо за три дни"?

Всеки има право да бъде пред Софийския университет. Нима искаме той да е във вериги? А вчера имаше хора от „Протестна мрежа&rdquo...

Янаки Стоилов не пожела да отговори дали БСП не става страна при окупацията заради присъствието на червения депутат Борис Цветков. Той заяви, че не трябва да се вторачваме във фрагментите.

Има едно постоянно преразпределяне на икономическото влияние заради интересите на различни групи. Не искам зад правителството да стоят едни групи, а зад президента – други, подчерта Янаки Стоилов. Не виждате ли познатите десни лица, от старата десница, попита Стоилов.

На въпрос дали в крайна сметка студентите не са предприели сами действията си, без политическа подкрепа, Стоилов се съгласи с думите „може би има елемент на спонтанност”, но каза, че „те са изостанали от съвремието”.

Нека да видим диктата на капитала върху съвременна България – има и други институции, не държавни, пред които трябва да се пренесат въпросите. Банките са в центъра на финансовата система например – с това не искам да подтиквам към действия срещу тях, каза Стоилов.

Готвят окупация на УНСС

Тази вечер бе създадено ново събитие във Facebook, което е за окупирането на УНСС. Ето какво пише в социалната мрежа: След като предна...

Нека се води дебатът за икономическото задкулисие, призова червеният депутат, след като беше притиснат от въпросите на водещите в Нова телевизия. Стоилов посочи, че трябва да се направи програма за икономическо развитие на България. Той коментира и мораториума – на въпрос дали червените депутати гласуваха, за да се харесат, Стоилов отговори, че с еподготвят промени в закона за собствеността на българските земи. Ако „Атака” иска да подкрепи по законов път тази инициатива, ше действа – ако иска нещо друго, няма, подчерта Стоилов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика