Съд обследва бюлетините от кметския вот в Гърмен

24721
Съд обследва бюлетините от кметския вот в Гърмен
Снимка: БГНЕС

Административен съд - Благоевград назначи вещо лице за обследване техническите параметри на бюлетините от кметския вот в Гърмен по делото заведено от ГЕРБ, в което настояват той да бъде касиран.

Прозрачните бюлетини са мотива на ГЕРБ за оспорване на избора.

Делото за касиране на изборите в Гърмен стартира

Административният съд в Благоевград даде ход на делото за касиране на частичните кметски избори в община Гърмен, които се проведоха на...

Съдебната експертиза бе поискана от адвокат Лена Сандакчиева, която защитава интересите на загубилия вота за местен управник Верхад Ислямов от ГЕРБ.

Докладичкът по административния процес съдия Мария Тодоров прие искането на жалбоподателите и разпореди в следващото заседание да бъдат представени изборните книжа от всичките 21 секции в община Гърмен, предаде БЛИЦ.

Магистратът Тодорова задължи с определение председателя на Общинската избирателна комисия Иво Зойков да представи в съда 3-те чувала с бюлетини и оригинални протоколи от вота на 29 септември.

В съдебната зала на случаен принцип ще бъдат извадени 21 бюлетини, които ще станат обект на допусната техническа експертиза. По този начин ще стане ясно дали те са били прозрачни или отговарят на изискванията, утвърдени от Централната избирателна комисия в края на миналата година.

ГЕРБ иска касиране на изборите в Гърмен

ГЕРБ внесе жалба в Административен съд с искане за касиране на изборите в Oбщина Гърмен. Това съобщи на пресконференция областният коор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика