Танев: Само премиерът може да поиска оставката на министрите

3287
Танев: Само премиерът може да поиска оставката на министрите
Снимка: БГНЕС

Когато видя, че Реформаторския блок (РБ), в смисъл на петте партии и гражданският съвет, поискат такова нещо от мен (подаване на оставката- бел.ред.), тогава ще отида да говоря с премиера г-н Борисов по този въпрос. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на образованието Тодор Танев, цитиран от БГНЕС. 

Само министър-председателят може да поиска оставката на министрите, защото той ни е назначил, добави Танев.

Танев: Въпросът с оставката ми не стои

На този етап въпросът с моята оставка не стои. Това заяви министърът на образованието Тодор Танев, предаде БГНЕС. Единственият, който ...

"С реформаторите до този момент не съм говорил. Доколкото знам те се събират някъде в Бургаско, но не съм получавал покана. С никого не съм късал, аз съм от гражданския съвет, един от подписите, когато този РБ се явява на избори, е моят, шестият. Никой до този момент нищо не ми е казвал от РБ, гледам си работата, имам чудесен екип, много твърдо стоим, правим каквото можем в една трудна обстановка по 5 законопроекта на брой, обясни министърът. Министерството, не аз, стои напълно стабилно", каза Танев. 

Знам едно, Христо Иванов се бори за тази реформа (съдебната-бел.ред.) от началото на мандата на правителството и може би, трябваше да се направи повече за някакъв критичен минимум от съгласие, но не мога да го съдя, защото не познавам работата на колегата, коментира Танев.

"Аз го схващам като човек честен от РБ, който иска наистина нещо, което голямата част от нашата нация иска", подчерта министърът.

Припомняме, че министърът на правосъдието Христо Иванов подаде оставка, след като парламентът гласува значително окастрените предложения за съдебна реформа, които запазват като цяло правомощията на главния прокурор. След оставката на правосъдния министър и гласуването в парламента стотици излязоха на протест с искане за радикална съдебна реформа.

Танев: Няма основание за оставката ми

Нямат основание - така реагира министърът на образованието Тодор Танев на призивите за неговата оставка пред медиите в НС след участ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика