Томислав Дончев: Органът, който трябва да се произнесе за цените на горивата е КЗК

4183
Томислав Дончев: Органът, който трябва да се произнесе за цените на горивата е КЗК
Снимка: БГНЕС

"51 млн. лв за избори са много, особено ако направим сравнение с предишните избори, които може би са под 40 млн. Едва ли може да заподозрете, че много искаме да даваме пари. Трябва да следваме закона и изборния кодекс. Откриваме много изборни секции, като на някои места не са нужни, в чужбина ще се открият над 400 секции". Това заяви Томислав Дончев пред bTV.

Той допълни, че подкрепя електронното гласуване.Всяка инициатива, в която повече граждани могат да дадат демократично гласа си трябва да се приветства.

Може да сключим споразумения за ползване на акцизни складове в чужбина

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев се ангажира да предложи сключването на междуправител...

Относно темата с цените на горивата, утре се внася законопроект за горивата. "Петролните продукти са борсова стока. В Македония предполагам акцизът е по-нисък и затова е по-ниска цената. Ролята на държавата при петрола е почти никаква. Тя е при определянето на акциза, финалната цена обаче е относително висока. Може да бъде обяснено с дефект на пазара", заяви Дончев по темата.

Той сподели още, че  нормална пазарна среда се играе с цената като се стреми да се държи ниско. Дали има картел или дефект, органът, който трябва да се произнесе е КЗК.

Необходими са комплексни усилия за промяна на цените, нужно е дори да променим законодателството. В основната си част проверката включва първите 7 или 10 дружества, а не 400.

Държавата трябва да гарантира, че получаваме качество и количество за съответната цена.

Томислав Дончев отговоря за организацията на местните избори и референдума

Вицепремиерът Томислав Дончев ще отговаря за организационно-техническата подготовка на местните избори и на националния референдум, съо...

За закона на Меглена Кунева за Закона за антикорупция заяви, че най-добрият вариант е бил въпреки резервите към текста, да получи подкрепа на първо четене. След това има достатъчно възможности да се поправи, ако има неясни неща.

За съжаление изглежда, че политиците не искат да се борят с корупцията.  За мерките с борба корупцията трябва да бъдем наистина внимателни, сподели още вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика