Томислав Дончев ще води листата на ГЕРБ за евроизборите

24041
Томислав Дончев ще води листата на ГЕРБ за евроизборите
Снимка: БГНЕС

Томислав Дончев ще е водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов пред български журналисти в Дъблин.

„Томислав е продукт на партията, доказан професионалист и с безупречна репутация. Познава в детайли функционирането на европейските институции и управлението на европейските средства”, каза Бойко Борисов, цитиран от Агенция "Фокус".

Станишев пак мисли и говори за ГЕРБ

Дори на пресконференция, на която представя очакванията си за резултатите от изборите за нов Европейски парламент, лидерът на ПЕС и БСП...

Изявлението на Борисов за водача на листата на ГЕРБ е точно по план. На 21 февруари лидерът на ГЕРБ обяви, че ще каже кой ще води европейската листа на партията по време на конгреса на Европейската народна партия в Дъблин, който се провежда днес. Така ГЕРБ реално стана първата от големите партии, която обяви своя водач за изборите за Европейски парламент.

По време на управлението на ГЕРБ Дончев беше министър по европейските фондове - министър без портфейл. В периода 2004-2007 Томислав Дончев работи като програмен директор в Институт „Отворено общество“, където ръководи звеното за подготовка и управление на проекти по европейски програми. Преди да стане министър през март 2010 година, той печели изборите за кмет на Габрово през ноември 2007 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика