Убеждение - реформата в МВР не става без съгласието на Бойко Борисов

8463
Убеждение - реформата в МВР не става без съгласието на Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Когато хората имат различни условия на труд, те трябва да получават различно заплащане. Само че не може един човек, като почва работа при едни условия, изведнъж, в много кратък срок, да му се променят условията, подчерта бившият вътрешен министър Емануил Йорданов пред Нова телевизия във връзка с протеста на полицаите. Той припомни, че на служителите на МВР е забранено да работят каквото и да е друго.

В момента полицията няма проблем да вземе властта, но просто няма какво да я прави, подчерта анализаторът Тихомир Безлов. Според него обществото като цяло не симпатизира на полицейския протест. Преврат в друг смисъл отдавна се случи в МВР. Това бих го нарекъл класически автогол – финансовият министър да прави реформа в МВР, отговори психологът Росен Йорданов. Политиката отдавна съсипа МВР – слагат се безлични хора, съжителства милиционерство, всички са недоволни, защото бяха сложени под един похлупак, посочи психологът. Не се дава възможност на можещите да работят. Обществеността не се интересува защо например наскоро беше сменен зам.-директорът на СДВР – човек с безупречна репутация и дълги години стаж. Ще останат мишките, а ще напуснат хората, които имат достойнство, сигурен е Йорданов. Той иска по-малко хора в МВР, но по-добра организация.

"Пазещ реда" протестиращ към гражданин: Бегай бе, клошар, там при Бойко да му ...

Масовите протести на МВР в цялата страна и специално в София предизвикаха редица граждани да си зададат въпроса как полицаи свободно тр...

Да не забравяме, че става дума за целия сектор, не само за МВР, заяви и ген. Кирчо Киров, бивш шеф на разузнаването и подсъдим за присвояване на средства. Според него държавата не е взела мнението на синдикатите в сектора. Реално, от вчера (3 ноември), се намира в ситуация на заплаха за националната сигурност, каза още Киров.

Имаше нужда от оставка на Владислав Горанов доста по-рано. Преди дни той каза, че може и по закон да тряба да се дават пари на магистратите, но пари няма и затова не се дават. Тези теми не са от компетентност на финансовия министър, коментира Йорданов.

Не съм убеден, че всичко това е дело само на Владислав Горанов. Смятам, че това е съгласувано с Бойко Борисов, посочиха и Безлов, и ген. Киров.

Попитани защо полицаите са търпели толкова дълго без гък, Кирчо Киров обяви, че е защото са „обучени хора”. В целия свят системите са такива – пипа се внимателно, с перспектива 10-15 години напред, каза той. Пипа се със скалпел, не с меч, подкрепи го и Росен Йорданов.

Цонев: ДПС подкрепя полицаите моли Бъчварова да се погрижи за тях

ДПС категорично не е съгласно с опита да бъде отнето обезщетението на работещите в сектор “Сигурност”, което те получават...

Същевременно Безлов изрази съмнение, че мярката със съкращение на заплатите при пенсиониране не може практически да мине. Беше показана статистика на Евростат, според която България е на второ място по отделян процент от бюджета за силовия сектор – 7%. Пред нас е само Словакия, с 8%.

За финал Кирчо Киров беше категоричен, че в частния сектор "Сигурност" има пренаситеност и съответно опасност масово напускане на служители на МВР да доведе до "вливане" на обучени хора в престъпния свят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика