Юлий Москов: Тук мирише на ботуши, на турски ботуши

7377
Юлий Москов: Тук мирише на ботуши, на турски ботуши

Журналистите Юлий Москов и Георги Коритаров бяха поканени в студиото на Нова телевизия, за да коментират забраната за влизане на Пеевски и Доган в Турция.

Първоначално думата взе Юли Москов и до края изглеждаше, че няма да я отстъпи на  колегата си Коритаров.

Москов коментира ситуацията така:

"Тук мирише на ботуши, на турски ботуши. Тъпанчетата ми пукат от свирнята на зурли и баянети. Недопустимо е Турция да се занимава с отношението на един български политик към Русия. Това е брутална намеса във вътрешните работи.

Москов определи и статията на немското издание "Шпигел" като клевети към Делян Пеевски и допълни, че "немски медии се озориха, когато се разбра, че крият престъпленията на имигрантите в продължение на пет дни. Ние умираме да клеветим себе си и собствената си държава."

Коритаров: Има много конкретна причина за убийството на Немцов

"Има много конкретна причина за убийството на Борис Немцов". Това заяви журналистът Георги Коритаров в студиото на Нова телевизия. Убит...

Според него действията на Ердоган показват на българските турци, че ако не отидат при Местан ще им бъде наложена същата мярка и няма да може да се видят с роднините си.

При един от опитите на Коритаров да вземе думата напрежението ескалира и Москов го попита дали може да се обръща към него с агентурното му име. Тогава Коритаров заяви: "Някой ден агентите ще бъдат изучавани като светците на комунизма и след столетия ще се прави сравнителен анализ между Св. Иван и агент Иван".

На въпрос на водещата Ани Цолова дали това е било шега журналистът отговори, че чувството за хумор е необятно като Вселената, но тя остана с впечатлението, че думите му са били казани напълно  сериозно.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика