В края на март България трябва да има нов Изборен кодекс, казва Миков

14732
В края на март България трябва да има нов Изборен кодекс, казва Миков
Снимка: БГНЕС

Краят на март 2014 година е крайният срок, в който трябва да бъде приет новият Изборен кодекс. Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков в заключителна за годината пресконференция, предаде Агенция "Фокус".

Проектът на кодекса беше внесен в Народното събрание на 12 декември тази година. Голямата новост е предложението за машинно гласуване. Освен това се предвижда бюлетините за изборите да се печат само от печатницата на Българската народна банка. Изискванията за уседналост и Денят за размисъл остават в сила и съгласно новото предложение.

Законът за СРС и законът за социалното осигуряване трябва да минат на второ четене

В програмата на парламента за тази седмица е предвидено второ гласуване на промените в Кодекса за социално осигуряване, както и второ...

По отношение на писмото от четирима евродепутати по случая с Волен Сидеров, Миков заяви, че писмото е на група депутати, които вадят едно нещо от 5 години и сега пишат писмо.

„Въпросът със загражденията около парламента е въпрос за сигурността на народните представители. Той не се решава от Народното събрание. Не съм чул някой да обвини английския парламент в недемократичност, а знаете какви огради има там. Тежката конфронтационна среда очевидно е основание за МВР така да избере да осигури спокойното функциониране на Народното събрание”, каза Миков по отношение на загражденията около българския парламент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика