В структурата на ДПС в Кърджали няма разнобой, твърди Карадайъ

2800
В структурата на ДПС в Кърджали няма разнобой, твърди Карадайъ
Снимка: БГНЕС

ДПС отстоява ценностите си, не допуска грешки, а в структурата в Кърджали няма никакъв разнобой. Това заяви днес съпредседателят Мустафа Карадайъ, предаде БГНЕС.

Карадайъ е в града за семинар с кметовете, но и за поредна среща с партийния актив, който четвърти месец не успява да преодолее разнобоя около избора на председател на местния парламент. "В България има около 400 партии, всеки има правото да си регистрира своя, 401-ата няма да бъде в повече за страната", така Карадайъ коментира предстоящия политически проект на Лютви Местан. „ДПС си има свои ценности, които следва 26 години, включително и днес сме свидетели на важността те да бъдат следвани и ние ще продължаваме в тази посока. ДПС има своя партийна програма за мандата, който изтича, както и програми за участие в централната и местните власти. При това положение не би било редно да се притесняваме от отлив на гласове, напротив, според нас тази политика е правилната и вярната, и ние работим за реализирането й, и това ще доведе до увеличаване на доверието на избирателите и на българските граждани към нас“, категоричен бе Карадайъ.

Според него вътрешно-партийният разговор за обновяване на ценностите – „осигуряване на мира, отстояване на стабилността, на сигурността, е излишен“. Той изрази убеждение, че всички онези, които очакват и търсят ценности, различни от тези на ДПС, ще си намерят мястото в онези останали 399 партии, или ще регистрират 401-ата. Считам, че ДПС за 26 г., ако е имало някакви тактически грешки в работата си, генерални грешки не е допускало, а дали лидерството на Местан е било грешка, ще стане ясно на националната конференция на 24 април, подчерта съпредседателят.

Той посочи още, че няма никакъв проблем местният Общински съвет на Кърджали да функционира и да взема легитимни решения, въпреки липсата на избран председател, както и на сформирани постоянни комисии. Карадайъ припомни многочасовата среща в края на януари в Кърджали, която излъчи 4 номинации за поста. Централното оперативно бюро /ЦОБ/ трябва да обсъди и да посочи кандидата за председател. „Тези 4-има декларираха, че независимо кой от тях ще се състезава на изборите, ще го подкрепят. Това е нормален партиен процес. Следващия вторник трябва да има решение. Няма разнобой, нормален процес е, има очаквания от наши колеги евентуално да бъдат реализирани, но в крайна сметка, мисля, че сме в един нормален ход“, подчерта Карадайъ.

Запитан на какво се дължи разединението в местното ДПС, той отговори така: „Политиката не е игра на олимпиади, в нея за реализирането на определени политики е нужна власт, а тя се реализира чрез определени персони. Нормално да има амбиции за развитие на всяка една персона“. Карадайъ не отговори на въпроса дали ще има наказания, ако отново за пореден път не бъдат потушени персоналните амбиции и разколът в политическата група на ДПС в съвета. „Защо предпоставяме нереализациите, чакайте малко, нека ЦОБ да вземе решение, Общинският съвет на Кърджали да заседава и след това може би ще има място за такива въпроси, а най-вероятно няма да има“, заключи Карадайъ.

Вчера четиримата номинирани за кандидати за председателския пост в местния парламент отново бяха привикани в централата на ДПС, но и днес не стана ясно защо. По неофициална информация те са претендирали за зам.-кметски длъжности, ако отпаднат от участие в избора на общински шеф. През последния мандат Кърджали имаше 4-има заместници на кмета Хасан Азис. Бившият председател на съвета Раиф Мустафа е настоял да оглави нов ресор и да отговаря за работата на кметовете на населените места. На 9 декември м.г. Мустафа изненадващо и за съпартийците си се кандидатира за председател, макар централата да бе определила за такъв областния лидер на младежката структура Байрам Байрам. Едва 8 гласа получи тогава Раиф Мустафа, но и последвалите три опита за избор се провалиха заради разкола в ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика