Валери Симеонов: Антикорупционният закон беше отхвърлен, защото беше калпав

5768
Валери Симеонов: Антикорупционният закон беше отхвърлен, защото беше калпав
Снимка: БГНЕС

Антикорупционният закон беше отхвърлен, защото беше калпав. Това каза в ефира на bTV Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт.

"Той може да бъде приет само след сериозен ремонт. Ако се канят да го внесат пак в същия му вид, отново няма да го подкрепим, не защото не сме против корупцията, а просто защото законът не трябва да бъде връщане в мракобесието", каза Симеонов.  

НС удължи срока на действие на комисията на Валери Симеонов

Народното събрание удължи срока на действие на Временната анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в Бълга...

Според него слабостите на закона на Кунева са неговите членове, които позволяват анонимно разследване, както и това, че има пряка зависимост от министър-председателя, който назначава началника на бюрото. 

Патриотичният фронт подкрепи Михаил Кожарев за конституционен съдия, защото е с безспорна професионална биография и е безспорен патриот, обясни Валери Симеонов.

Той има 33-годишен стаж, като е бил всичко в системата на правораздаването, изтъкна Симеонов. Той допълни, че оценката им за Константин Пенчев не е особено ласкава. „Няма логика да подкрепим кандидатура, в чиято независимост не сме убедени”, посочи съпредседателят на Патриотите.

Преди дни съпредседателят на Патриотичния фронт (ПФ) Красимир Каракачанов коментира, че преди 3 месеца Кунева представила текстовете пред парламентарните групи, а от ПФ посочили 3-4 проблемни области. Според него също е недопустимо новият антикорупционен орган да работи по анонимни сигнали, защото така ще стане възможно лесно и безопасно да бъде съсипвана репутацията на невинни хора.

Кунева: Антикорупционният закон ще бъде приет, но като че ли под натиск

Антикорупционният закон има всички шансове за добро приложение, ако начело застанат независими хора. Това каза Меглена Кунева, вицепре...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика