Велизар Енчев се кани да развали масовата приватизация

10925
Велизар Енчев се кани да развали масовата приватизация
Снимка: БГНЕС

Подкрепям идеите на „Сириза”, но кои от тях са реализирани? Така депутатът Велизар Енчев, който влезе в парламента, разкри идеята на своето ново движение „Българска пролет”.

Държавата трябва да се върне и моралът да се върне. И това ще стане, когато например се покаже как се узакони имотът на Росен Плевнелиев на Черноморието, заяви Енчев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Велизар Енчев си направи свое движение

Ново гражданско движение Българска пролет бе учредено във Велико Търново от независимия депутат Велизар Енчев, предаде БГНЕС. На учр...

Ние ще водим жестока битка срещу дивашкия капитализъм, срещу неолибералния модел, заяви Енчев. И извади бонова книжка от приватизацията в края на 90-те години. Някой взел ли е 10-15 стотинки? Нито един от нас не е взел и лев дивидент, каза Енчев. Ще инициирам блокиране на всички сделки от масовата приватизация, ако съответното предприятие не е развито, закани се той.

Масовата приватизация е масова измама и на нея трябва да се реагира с ново законодателство. Тя прилича на руската приватизация по своя смисъл, посочи Енчев.

Можем например да откупим трите ЕРП-та. Да, не можем да развалим приватизационните договори, но можем да реагираме като Албания. БТК също е пример – приватизацията мина и през банката на приятелката на Бойко Борисов, заяви Енчев. И даде за пример Унгария и Виктор Орбан, където е действано по „правилен начин”. Време е да кажем на бялото бяло и на черното черно, каза бившият журналист и независим депутат.

Велизар Енчев посочи и, че „Сириза” има програма за борба с масовата бедност. В България огромният проблем е наличието на работещи бедни, заяви той. И попита кога ще имаме премиер като Виктор Орбан, който казал, че ще строи АЕЦ до Будапеща с руска помощ, без да го интересуват директивите на ЕС. Кога ще имаме и президент като този на Чехия Милош Земан, попита още Енчев. И „Сириза”, и в Унгария има невероятна подкрепа, което показва, че няма ляво и дясно, добави депутатът. Той посочи като пример за демокрация протестите срещу Орбан заради това, че унгарският премиер буквално налага медийна цензура и не позволява да се чува друго мнение в страната, освен неговото.

В. Енчев: Назначаването на Румяна Бъчварова е обида за гражданите на България

Назначаването на Румяна Бъчварова е обида както за МВР, така и за гражданите на България. В този момент в това министерство трябва ек...

Смятам, че в политически план ГЕРБ е най-голямото зло за България. На местните избори нашата цел е да съборим ГЕРБ. Бойко Борисов се върна, след като беше свален с камъни от власт, заради ниската политическа култура на българския народ, твърди независимият депутат. Българският народ беше подложен на чалгаризация и започна да харесва ненормалното, смята Енчев. И обвини ГЕРБ за провала на „златната ябълка Южен поток”.

Бойко Борисов вече управлява с откритата подкрепа на ДПС, като измести Реформаторския блок. АБВ измами своите избиратели – лява партия участва в дясно правителство, заяви Енчев, забравяйки, че каза как лявото и дясното нямало значение. Не можело да обещаеш нещо на избирателите и после в парламента да правиш друго, смята той. На въпрос писано ли е в програмата на „Патриотичния фронт” за разваляне на масовата приватизация, Енчев призна, че такова нещо няма.

За финал Енчев каза, че днес внася в парламента предложение депутатите да не излизат в по-голяма почивка от почивката, налагана от Министерския съвет за всички българи през тази и следващата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика