ВМРО: Кристалина Георгиева постъпи достойно, сега да номинираме Бокова

2798
ВМРО: Кристалина Георгиева постъпи достойно, сега да номинираме Бокова
Снимка: БГНЕС

След достойната позиция на Кристалина Георгиева, че ще се фокусира върху отговорностите си в Европейската комисия, вече е време българското правителство официално да оповести кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Това е позицията на ВМРО.

Патриотичната формация подчертава, че е била една от първите политически сили, подкрепили Ирина Бокова. "Красимир Каракачанов се срещна с нея още през юли. Само преди дни пък Националната женска организация на ВМРО излезе с нова декларация в подкрепа на Ирина Бокова", припомнят от ВМРО.

АИКБ подкрепи Бокова

Асоциацията на индустриалния капитал в България се обръща към компетентните държавни институции с призив официално да се издигне канд...

Според Каракачанов Бокова е кандидатура, която би могла да получи консенсусна подкрепа в глобален мащаб. "Затова и шансът не бива да бъде пропускан. Това е уникална възможност, която страната ни идва ли ще получи в следващите 100 години", смята той.

"В последните месеци бе наложено изкуствено противопоставяне на две достойни български фигури, каквито са Ирина Бокова и Кристалина Георгиева. През цялото време беше очевидно, че Ирина Бокова е по-подходящата кандидатура за този пост – която може да обедини мненията и на Запада, и на останалите световни фактори.

С работата си в ЮНЕСКО Ирина Бокова доказа и собствените си способности, и способностите на България да бъде на висотата на световните процеси. Допълнително забавяне на нейната официална кандидатура само би подкопало нейните шансове", заявяват от партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика